Buurtsportcoach Lucas Herrings beveelt de theatervoorstelling van harte aan!
Buurtsportcoach Lucas Herrings beveelt de theatervoorstelling van harte aan! Foto: Lucas Herrings

Stichting Positief Coachen komt met humoristische voorstelling: ‘Dat schiet lekker op zo!’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

WELBERG - Op donderdagavond 2 maart organiseert Stichting Positief Coachen i.s.m. het lokale sportakkoord uit Steenbergen een humoristische theatervoorstelling. De voorstelling heet ‘dat schiet lekker op zo!’

Coördinator Buurtsportcoaches Steenbergen Lucas Herrings steekt van wal: “De theatervoorstelling, die gratis toegankelijk is, gaat over pubergedrag. Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar! Veel ouders en coaches herkennen dat. En wat doe je dan?” Dat is op zich geen nieuw onderwerp, maar in deze theatervoorstelling wordt op een ludieke manier aangegeven hoe ouders, sporttrainers en/of docenten hier mee om (kunnen) gaan. Daarbij komt natuurlijk dat het gedrag heel herkenbaar is, maar er worden ook ‘oplossingen’ en handvatten aangereikt.

In de voorstelling zien we Maarten, die graag wil dat zijn zoon Sander goed presteert in de sport en op school. Daarom doet hij zijn uiterste best om hem zo goed mogelijk te begeleiden. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet zo gemakkelijk te zijn… “Door op een humoristische manier deze fase in het leven van pubers aan te vliegen, blijft het vaak beter hangen en kun je er op een positieve manier mee proberen om te gaan,“ licht Lucas toe.

Deze voorstelling is dus ook niet voor niets van Stichting Positief Coachen, bekend van o.a. ‘Wel winnen, hè!’, en wordt omarmd door NOC*NSF. Leuk en interessant voor ouders en trainers / coaches bij sportclubs (maar ook de bestuurs- en commissieleden zijn welkom!). De voorstelling toert door het hele land en heeft ook Bergen op Zoom al aangedaan. Daar waren de reacties heel positief en tegelijker tijd een feest der herkenning.

Positief sportklimaat
Lucas legt verder uit: “ In Steenbergen vinden we het belangrijk, dat een positief sportklimaat wordt gecreëerd en we hopen met deze voorstelling mensen te inspireren om hiermee aan de slag te gaan. We hebben hiervoor sportverenigingen, scholen, jongerenwerk en de gemeente benaderd. Overigens herinner ik me, dat ik tijdens mijn opleiding -als 17-jarige - training moest gaan geven aan jonge pubers van 13-14 jaar. Daarbij maakte ik mij aanvankelijk óók zorgen of ik ze wel in toom kon houden en kon inspireren. In Steenbergen hebben we ook veel jonge trainers, zelf vaak nog pubers, die -vrijwillig- bij sportclubs kinderen trainen. Ook zij krijgen hier soms al met weerbarstige kinderen te maken.”

‘Dat schiet lekker op zo’

De voorstelling is in eerste instantie bedoeld voor ouders en coaches. De uitvoering op donderdagavond 2 maart 2023 vindt plaats in gemeenschapshuis De Vaert (Piet Snoeijersstraat 2, Welberg (Steenbergen)). De inloop is vanaf 19.15 uur, de voorstelling zelf is van 19.30 tot 20.40 uur. 

Snel kaartjes bestellen
De toegang is gratis. Wel moet je je even van tevoren aanmelden. Dat kan gemakkelijk via www.datschietlekkeropzo.nl. Op de website is ook meer info over de voorstelling te vinden.[n]

Op de website www.heelsteenbergenactief.nl staat een heel overzicht met sportactiviteiten.