Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

BBB het grootste in Steenbergen

De BoerBurgerBeweging komt als winnaar uit de bus bij de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant, zo blijkt uit de uitslag. In veel gemeenten behaalde de partij van Caroline van der Plas de meeste stemmen, zo ook in gemeente Steenbergen. 25,4 procent van de stemmen ging naar BBB. De VVD ontving 13,6 procent van de stemmen en de PVV 12,1 procent.


Gemeente Steenbergen kleurt groen op de kaart met de verkiezingsuitslagen. Met een opkomst van 54 procent is BBB de grootste partij geworden, net zoals bij omliggende gemeenten Woensdrecht, Halderberge en Roosendaal. In Bergen op Zoom bleef de VVD de grootste. De opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen lag in de gemeente Steenbergen met 10.205 stemmen op 54 procent.Bij de bekendmaking van de uitslag blijkt dat de BoerBurgerBeweging in Noord-Brabant zeventien zetels heeft gewonnen en daarmee de provincie binnenkomt. De VVD moet twee zetels inleveren en zakt naar 10 zetels. De grootste verliezers zijn het CDA en Forum voor Democratie. Het FvD zakt van 9 naar 1 zetel en het CDA halveert van 8 naar 4 zetels. SP, D66, GroenLinks en 50plus verliezen ieder 1 zetel, waardoor SP, D66 en GroenLinks elk 4 zetels overhouden en 50plus nog maar 1 zetel heeft. Naast de BoerBurgerBeweging zijn er nog andere winnaars, zoals de PvdA en Lokaal Brabant, die respectievelijk groeien van 3 naar 4 zetels en van 1 naar 2 zetels. JA21 wint 2 zetels en komt van 0 naar 2 zetels.


Burgemeester Van den Belt kijkt terug op een prettig verlopen verkiezingsdag. "Toen ik mijn stem uitbracht in het gemeentehuis sloot ik achteraan in de rij. Dat was mooi! Het doet me goed om te merken dat veel inwoners gebruik maken van hun stemrecht. Zo hebben ze invloed op belangrijke zaken in onze samenleving. Ik wil alle kiezers dan ook bedanken." [n]