Een van de kinderen versiert cupcakes voor de feestelijke opening
Een van de kinderen versiert cupcakes voor de feestelijke opening Foto: Caren Vermaat

Iedereen welkom in het nieuwe winkeltje van Stichting Just Grow

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN – Anderhalf jaar geleden is de Stichting in het voorportaal van de kerk aan de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen begonnen met het uitdelen van speelgoed, kleding en gebruiksspullen voor mensen die weinig te besteden hebben. Vanwege het grote animo was de Stichting letterlijk en figuurlijk uit haar jasje gegroeid, en hebben ze aan de achterkant van de kerk hun eigen winkelruimte gekregen. Het nieuwe winkeltje van Stichting Just Grow werd op donderdag 23 maart officieel geopend. 

Met behulp van een heel team vrijwilligers en de medewerkers van Stichting Just Grow is de ruimte omgetoverd tot een gezellig winkeltje waar bezoekers voor van alles en nog wat terecht kunnen. Elise Stoks van Stichting Just Grow vertelt: “We hebben allerlei speelgoed, kleding en gebruiksvoorwerpen die we hebben gekregen van inwoners, bedrijven of sponsoren. Er zitten ook spullen tussen die nog helemaal nieuw zijn. Iedereen kan in ons winkeltje terecht en natuurlijk stellen we het op prijs als er ook wat in ons geldkistje wordt gedaan zodat de duurzame activiteiten doorgang kunnen vinden. We zeggen altijd ‘je mag ervoor geven wat je kunt missen’.

Kinderkledingruil
Het is tijdens de openingsdag een drukte van jewelste. De opening van het winkeltje valt samen met de Kinderkledingruil beurs die wordt georganiseerd in de grote kerkzaal door Tamara van Opdorp-Clarijs en Linda Jacobs-Broeders. Mensen kunnen daar hun kinderkleding komen ruilen voor andere kinderkleding. Voor ieder kledingstuk dat je inlevert krijg je ene punt, waarvoor je dan weer iets anders kunt uitzoeken. Alle kleding is netjes gesorteerd en uitgestald in kisten waarop het type kleding en de maat staat aangeduid. Op 25 mei is de volgende kinderkledingruil.

Openingsactiviteiten
Om de officiële opening te vieren heeft de Stichting vooraf kinderen en ouders opgeroepen om cupcakes te bakken die op de dag van de opening versierd kunnen worden. “We hebben het bakmeel en de eieren gesponsord gekregen en mensen die dat leuk vonden vooraf een zakje met alle bak benodigdheden gegeven zodat we voldoende cupcakes hebben. Kinderen die hier vandaag komen kunnen dan de cupcakes versieren met allerlei soorten snoepjes en slagroom en natuurlijk mogen ze de cupcakes ook lekker opeten”, aldus Elise. “Ook hebben we een leuke grabbelton staan met allerlei leuke cadeautjes, en kunnen mensen voor 1 euro een envelop trekken waarmee ze kans maken op leuke prijzen en tegelijkertijd het goede doel steunen. We hebben van één van onze sponsoren ook nog diverse kisten appels, peren, uien en aardappels gekregen. Dus wie wil kan daar wat van meenemen en zelf hun prijs bepalen.”

Just Eat
Sinds enige tijd is het project van Just Grow aangevuld met Just Eat. In ieder geval 1 x per maand wordt er tijdens de openingstijden van het winkeltje een gezonde lunch gemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben. De Stichting is nog op zoek naar vrijwilligers die af en toe twee zijn of haar kookkunsten wil delen ten behoeve van Just Eat. Alle activiteiten staan gepland in de digitale aenda: www.stichting-justgrow.jouwweb.nl