Woensdag 29 maart

Heksen in de Dintelse Gorzen

14:00 | Parkeersplaats Dintelse Gorzen

Natuurmonumenten organiseert op woensdag 29 maart om 14.00 uur een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De heksen zijn uit hun winterslaap en zoeken nieuwe heksen! Om een goede heks te worden, moet je allerlei opdrachten doen. De heks van de Dintelse Gorzen kan hier meer over vertellen. Parkeren aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Aanmelden via: www.nm.nl/agenda. Per kind mag 1 begeleider mee.Trek kleren aan die vies mogen worden. Doe laarzen aan. Neem voor de zekerheid regenkleding mee.

 

Zaterdag 1 april

Snuffelmarkt

10:00 | Gymzaal

Op zaterdag 1 april organiseert Stichting Fancy Fair haar jaarlijkse snuffelmarkt in de gymzaal Achterstraat 15 te Nieuw Vossemeer van 10.00-16.00 uur. Het hele jaar door kunt u spullen inleveren bij Ingrid, Poldermolen 5 te Nieuw Vossemeer. Dit jaar hebben wij de snuffelmarkt en Fancy Fair losgekoppeld. De snuffelmarkt is op zaterdag 1 april en de Fancy Fair in het weekend van 15 en 16 april.

 

Vroege voorjaarswandeling

7:00 | Parkeersplaats Dintelse Gorzen

Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 1 april om 7.00 uur een vroege voorjaarswandeling door de Dintelse Gorzen. De excursie start om 07:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Aanmelden is verplicht via: www.nm.nl/agenda. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur; Trek stevige waterdichte schoenen of (liefst) laarzen aan. Neem je verrekijker mee. Controleer jezelf op teken na een wandeling. De activiteit gaat door bij minimaal 5 deelnemers.


Zondag 2 april

Open dag archeologie Steenbergen

10:00 | Archeologie Steenbergen

Tijdens het museumweekend op zondag 2 april, is er bij stichting stadsarcheologie aan het Doornedijkje in Steenbergen weer een open dag. De stichting heeft daar een uitgebreide verzameling Steenbergse bodemvondsten die over de afgelopen 45 jaar in Steenbergen zijn gevonden. Zie voor bijzonderheden: https://sites.google.com/view/archeologie-steenbergen/homepage. De deur aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is open van 10.00-16.00 uur en de toegang is vrij.

 

Maandag 3 april

Inleveren boeken Boekenmarkt

10:00 | Vredeskerk

Zaterdag 15 april van 11.00-15.00 uur staan de deuren van de Vredeskerk open voor iedereen die op zoek is naar een goed boek. De opbrengst van deze boekenmarkt is voor een 'nieuwe piano'. Heeft u nog boeken die u graag wilt inleveren voor deze boekenmarkt, dan kan dat op maandag 3 april tussen 10.00 en 12.00 uur en op woensdag 12 april van 19.00-20.00 uur, ingang via de Vonk

 

Praat samen over het verlies van je dierbare

14:00 | Chocolat Franca

Om te herdenken heb je geen reden of speciaal tijdstip nodig. Dit doe je wanneer je er behoefte aan hebt. Werkgroep stichting Allerzielen Steenbergen bedacht dat een moment van herdenken niet alleen op 2 november hoeft te zijn. Daarom organiseren zij een themamiddag/avond op maandag 3 april 'Praat samen over het verlies van je dierbare'. Muzikaal omlijst door Esther de Ron en Flip de Nijs. Deze bijeenkomst is bij Chocolat Franca, Markt 15 Steenbergen, van 14:00-16:00 uur of van 19:00-21:00 uur. Heeft u interesse, geeft u dan op vóór 29 maart via: info@stichtingallerzielen.nl met vermelding middag/avond.

 

Donderdag 6 april

Vrouwen van NU

19:45 | Gemeenschapshuis De Vaert

Donderdag 6 april vertellen Frans van Eekelen en Atelier Valkhoff bij de Vrouwen van Nu over de geschiedenis van de rode kleurstof, gemaakt uit de wortels van de meekrapplant. Aansluitend houdt kunstschilder Martin Valkhoff een lezing over het gebruik van pigmenten en verf in de schilderkunst. Zij zullen een aantal van hun werken tentoonstellen en toelichten. Locatie: 'De Vaert' te Welberg. Aanvang:19.45 uur. Introducés zijn van harte welkom.