Luuk Elzinga (r) is goed op dreef
Luuk Elzinga (r) is goed op dreef Foto: Marleen Swaans Fotografie

Steenbergse Luuk Elzinga gaat voor Olympisch goud in 2028 en opent crowdfunding

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - Aan ambitie geen gebrek: Luuk Elzinga uit Steenbergen, Nederlands kampioen in het Elite A-veld onder de 60 kilo, gaat voor goud op de Olympische Spelen in 2028. En een beetje hulp daarbij is van harte welkom.

“Ik ben altijd onderweg, ik leef vanuit de rugzak, in de trein, in het vliegtuig, naar school, naar wedstrijden, maar ik heb een duidelijk doel voor ogen,” begint Luuk Elzinga (22). Hij is bezig met zijn laatste jaar op het Johan Cruyff College, mbo-opleiding Sport & Coaching. De opleiding, voor zichzelf werken om geld te verdienen voor zijn sport en het beoefenen daarvan, vullen de dagen van deze jonge en talentvolle Steenbergse bokser. Zijn eerstvolgende doelstelling is het ‘EK onder 22’ in 2023.

Olympische Spelen 2028

Maar dit alles is slechts een opmaat naar Luuks’ ambitie om in 2028 deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Los Angeles. Volgens Luuk is dit een traject van zo’n 8 jaar, waar hij al volop mee bezig is. “Ik ben nu het fundament aan het leggen, de basis. Dan moet je denken aan het optimaliseren van mijn techniek en tactiek. Ik speel veel verlies/winst partijen om mezelf en mijn omgeving te verkennen. Ik ben nu nog niet waar ik moet zijn, maar ik heb voldoende tijd voor het uitvoeren van mijn plan. In de laatste drie jaar, voorafgaand aan 2028, dan komt het er op aan! Die drie jaar moet ik gebruiken om prijzen te pakken, Europees, mondiaal, deelnemend aan de nationale ploeg, enzovoort. Ik voel dat ik het in me heb!”

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Om daar te komen, op het hoogste haalbare voor amateurs, is echter wel geld nodig. Luuk heeft daarom met Yvonne van Gennip contact gelegd voor haar Talent Fonds. Het YVGTF biedt de kans om een bijdrage te leveren aan het goud van de toekomst. Talenten hebben bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds de mogelijkheid hun eigen crowdfundingcampagne te starten om extra financiële middelen te werven. 

Crowdfunding voor de Spelen
Zo ook Luuk: “De financiële steun die ik tot nu toe gekregen heb, is al heel fijn, maar er ontbreekt nog wel wat”, licht Elzinga toe. “Ik probeer overigens op alle manieren kosten te drukken, ‘k reis ook alleen met handbagage in het vliegtuig, dat scheelt weer.” Voor deelnames aan toernooien en trainingskampen heeft hij voor 2023 een bedrag begroot van EUR 3.000, waarvan hij al ruim EUR 2.000 binnen heeft gehaald via de Crowdfundingactie, maar er staat nog EUR 1.000 open....

Sponsoring door bedrijven

“Voor de jaren richting 2028 ben ik bezig met een sponsorplan om bedrijven meer permanent aan me te binden. Voor hun sponsoring wil ik natuurlijk wel wat terug doen en ik sta ook zeker open voor hun ideeën. Als ook lokaal gevestigde bedrijven interesse hebben, zou dat top zijn.”

Luuk Elzinga barst van de ambitie, hij heeft een enorm doorzettingsvermogen, bergen talent en een duidelijk plan! Hoe prachtig zou het zijn om samen op pad te gaan naar de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles?

Steun je Luuk Elzinga ook? 
Doneer via zijn crowdfundingpagina:

https://yvgtf.nl/talentboek/help-luuk-in-zijn-reis-naar-de-olympische-spelen [n]