Woensdag 12 april

Bingomiddag KBO-Steenbergen

13:30 | De Watertoren

Op woensdag 12 april organiseert KBO-Steenbergen een bingomiddag. Deze vindt plaats in de zaal van De Watertoren, Nassaulaan 33, Steenbergen van 13.30 tot 16.15 uur; de zaal is open vanaf 13.00 uur. Er worden 12 rondjes bingo gespeeld. De kosten bedragen € 5,- per boekje van 12 kaarten. Prijzen worden in geld uitgekeerd. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

 

Donderdag 13 april

Zo denk ik erover

14:00 | Het Dorpshuis

Als uw gezondheid achteruitgaat, kunt u uw behandel wensen en andere voorkeuren vastleggen in een wilsverklaring. Wilt u bijvoorbeeld op de intensive care worden opgenomen? Aan de beademing worden gelegd? Gereanimeerd worden bij een hartstilstand? En tot hoever wilt u doorgaan met behandelen? Dit kunt u vastleggen in een wilsverklaring. Deze kunt u zelf opstellen, dit hoeft niet via de notaris. Op donderdag 13 april komt Dr. Schuijtvlot (huisarts te Dinteloord) er alles over vertellen. Zij is namelijk een groot voorstander om alles, bij goede gezondheid, op papier te zetten. Het boekje 'zo denk ik erover' zal tonen wat als hulpmiddel hierbij gebruikt kan worden. Deze middag vindt plaats in het Dorpshuis aan de Westvoorstraat 3 te Dinteloord. De aanvang is om 14:00 uur maar de zaal gaat al om 13:30 uur open. De middag is gratis te bezoeken voor één ieder van 50 jaar en ouder; die er interesse en belangstelling voor heeft. Dus ook voor hen die géén patiënt zijn bij Dr. Schuijtvlot. Ook geïnteresseerden uit andere kernen van de gemeente Steenbergen of daarbuiten zijn welkom. Na de presentatie zal KBO-Dinteloord een BINGO verzorgen zodat we ons weer wat kunnen ontspannen. 

 

Zaterdag 15 april

Expositie Fotoclub Steenbergen

11:00 | Basisschool Gummarus

Fotoclub Steenbergen houdt haar jaarlijkse expositie op 15 april van 11 uur tot 18 uur, en op 16 april van 11 uur tot 17 uur, in de Gummarusschool in Steenbergen. De toegang is gratis. www.fotoclubsteenbergen.nl

 

Boekenmarkt Vredeskerk

19:00 | Vredeskerk

Zaterdag 15 april van 11.00-15.00 uur staan de deuren van de Vredeskerk open voor iedereen die op zoek is naar een goed boek. De opbrengst van deze boekenmarkt is voor een 'nieuwe piano', deze moet het huidige en inmiddels versleten exemplaar vervangen. Er is zoals gebruikelijk een bijzonder groot aanbod van kinderboeken, romans, thrillers, kook-en hobbyboeken. Wij zien u graag op 15 april, de koffie staat klaar. Heeft u nog boeken die u graag wilt inleveren voor deze boekenmarkt, dan kan dat op woensdag 12 april van 19.00-20.00, ingang via de Vonk

 

Taizéviering

19:00 | Vredeskerk

Op zaterdag 15 april is er een Taizéviering in de Vredeskerk. Dit is geen eucharistieviering, maar een korte (oecumenische) viering in de stijl van Taizé van ongeveer 45 minuten, met weinig gesproken woord, halverwege de viering een stilte en veel zang. De liederen bestaan uit korte teksten, in verschillende talen en worden een aantal keren herhaald. De liederen zijn eenvoudig en de melodieën zijn gemakkelijk mee te zingen. Centraal staat een lichtaltaar, dat symbool staat voor het Licht dat de duisternis overwint. De viering heeft een meditatief karakter. Een ogenblik van bezinning in een drukke en hectische tijd. Vanaf 18.30 uur is er inloop met koffie/thee, de viering begint om 19.00 uur.

 

Zondag 16 april

Concert Cultuur in het Kerkje

14:00 | Ned. Herv. Kerk

Concert ZuidWest 5 bij Cultuur in het Kerkje op zondag 16 april aanvang 14.00 uur. Protestantse Kerkje Voorstraat 48 Nieuw Vossemeer. ZuidWest 5 legt zich toe op het vertolken van nummers uit het zogenaamde American Songbook. Zuidwest 5 bestaat uit een aantal doorgewinterde muzikanten met een perfecte feeling voor hun repertoire. Hans Hamelink tenorsax; altsax, klarinet Anthony Burger drums; Peter Bolderman bas; Sylvia Klein vocals; Maarten Bruijnes piano. U kunt reserveren via janvandevelde@caiway.nl of bel 0167 503104. Kaartjes ook verkrijgbaar bij Spar supermarkt Nieuw Vossemeer.


 

Woensdag 19 april

Lezing over dementie en de WMO

13:30 | De Watertoren

Op woensdag 19 april vindt in de zaal van De Watertoren, Nassaulaan 33, Steenbergen een lezing plaats over Dementie en de WMO. Medewerkers van de Vraagwijzer en een casemanager dementie van Thuiszorg West-Brabant komen uitleg geven over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Aanvang 13.30 uur, zaal open vanaf 13.00 uur. Niet-KBO-leden zijn van harte welkom tegen betaling.