Generale repetitie in De Maagd
Generale repetitie in De Maagd Foto: Christel Schiphorst

Kiezelrijk Steenbergen levert muzikale prestatie tijdens repetitie van jubileumuitvoering ABBO

Algemeen

BERGEN OP ZOOM / STEENBERGEN - Op dinsdag 18 april kwamen 170 enthousiaste kinderen van de onderbouw samen om te oefenen voor het grote concert op woensdagavond 19 april. Wat begon als een kakofonie van instrumenten, werd in een uur tijd samengesmeed tot een prachtig klinkend jeugdorkest.  

Ruim 170 enthousiaste kinderen van de onderbouw kwamen dinsdag samen om te oefenen voor het grote concert op woensdagavond 19 april. Wat begon als een kakofonie van instrumenten, werd in een uur tijd samengesmeed tot een prachtig klinkend jeugdorkest. Voor het eerst deed Kiezelrijk uit Steenbergen mee aan het concert, nadat het enkele jaren was uitgesteld vanwege de pandemie. Nu de ABBO stichting haar 25-jarig bestaan viert, was het moment daar om de uitvoering alsnog plaats te laten vinden.

Het muziekonderwijs op het Kiezelrijk en andere Steenbergse scholen wordt al jarenlang gestimuleerd, en hoewel Kiezelrijk pas laat besloot om mee te doen, was de generale repetitie al indrukwekkend goed. Violen, saxofoons, hobo’s, dwarsfluiten, trommels en kinderstemmen vulden het prachtige theater De Maagd. Het was fantastisch om te horen hoe muziek leeft onder kinderen op de Brabantse Wal!


Het muziekonderwijs op het Kiezelrijk, evenals op de overige Steenbergse scholen wordt al vele jaren gestimuleerd en alhoewel ze pas laat besloten om mee te doen, klonk de generale repetitie als een klok. Fantastisch om te horen hoe de muziek leeft onder kinderen op de Brabantse Wal!