Afbeelding
Foto: Groen van Prinsterer School

Maren van Dorenbos van de Groen van Prinstererschool uit Dinteloord heeft tijdens het Scholendebat de prijs gewonnen voor beste debater.


Samen met haar klasgenoten Jort en Rafe presenteerde Maren het idee om een moestuin aan te leggen op het schoolplein om de school groener te maken tijdens het Scholendebat. In groep 7 hoorde Maren al over het Scholendebat en dat haar klas met een plan moest komen om de gemeente groener en duurzamer te maken, maar ze twijfelde aanvankelijk of ze eraan mee wilde doen. "Ik vond het heel eng en twijfelde of het wel iets voor mij was. Maar in groep 8 stemden mijn klasgenoten en ik werd samen met Rafe en Jort gekozen om mee te doen aan het scholendebat. We werkten samen aan ons idee en maakten een powerpoint presentatie om ons plan te presenteren. We oefenden in de klas en de andere kinderen stelden veel vragen om ons voor te bereiden." Op de vraag of Maren zich op een speciale manier heeft voorbereid op het debat, is het antwoord nee: "Nee, dat heb ik niet gedaan. In het begin vond ik het moeilijk om dingen te zeggen, maar naarmate het debat vorderde, begon ik de ideeën van anderen beter te begrijpen en kon ik betere vragen stellen." 

 

De jury bestond uit Jeroen Weerdenburg, Diwi Zagers, Dirk-Jan van Weezel en Saman Karim en zij maakten de prijswinnaars bekend tijdens het Scholendebat. Diwi, Adviseur Natuur & Landschap van Gemeente Steenbergen, vertelde dat een van de belangrijkste redenen om Maren de eerste prijs te geven was dat de jury Maren echt had zien groeien tijdens het debat. “Ze kwam heel rustig en overtuigend over en ze kon heel goed antwoord geven op alle vragen die werden gesteld,” aldus Diwi.

Maren vertelt dat ze super blij was met de prijs en de grote beker die ze had gekregen. “De beker staat nu nog in de woonkamer, maar gaat binnenkort naar mijn eigen kamer. Ik ben achteraf heel blij dat ik heb meegedaan, het was een superleuke dag!” ” [n] 

TEKSTEN CAREN VERMAAT