MiniRoparun tijdens de
Koningsspelen

STEENBERGEN - Op vrijdag 21 april vinden voor de elfde keer de Koningsspelen plaats. De Roparunteams uit Steenbergen, Door Dik en Dun en de Stonemountainrunners, hebben het thema opgepakt en gaan voor alle basisschoolkinderen van Steenbergen/ Welberg (ongeveer 900) een bijzonder sportieve en feestelijke dag organiseren. Ze ‘slaan de handen ineen’ om van deze dag een feestje te maken voor iedereen.


Eind maart bezochten teamleden van beide teams gezamenlijk de scholen om in de klassen de kinderen te enthousiasmeren en warm te krijgen voor het evenement. Alle kinderen mogen ook een wens bedenken. Twee van de meest bijzondere, mooie, leuke, haalbare wensen wordt door Roparunteams gerealiseerd. In het verleden hebben de twee teams ook al een speeltoestel gerealiseerd voor een ziek klasgenootje van kinderen en lieten zij een gezin een mooi moment beleven samen in een pretpark.

Op het sportpark aan de Seringenlaan worden vrijdag 21 april koningsdag activiteiten gecombineerd met een grote sportieve activiteit, een sponsorloop (mini-roparun). Zo wordt geprobeerd om veel geld in te zamelen voor de Roparun. De mini-roprun is niet nieuw in Steenbergen. Na een paar jaar waarin het evenement niet plaats kon vinden, is het evenement weer terug. Tijdens andere jaren werd het georganiseerd nabij het Floraplein en de Van Gaverenlaan. Nu is iedereen te gast bij Diomedon en VV Steenbergen. Dit is veiliger, ziet er veel sportiever uit en het terrein is beter voorzien van alle faciliteiten. Iedereen is ontzettend blij met ‘beide gastheren’.

Ieder jaar komt er speciaal voor Koningsdag een nieuw lied uit. Op deze dag zal Myra Ceti het startschot geven door samen met de kinderen de dans en het liedje uit te voeren. Op deze manier wordt het een feestelijke opening. Verder zijn springkussens geregeld, worden cakejes versierd en zijn er andere kleine spellen. ’s Middags vindt een wissel plaats, zodat alle scholen en alle kinderen deel kunnen nemen.

Met de mini-roparun rennen de kinderen om geld in te zamelen. De kinderen kunnen zich laten sponsoren voor het lopen van rondjes op de atletiekbaan. Op deze baan worden de posten Parijs en Rotterdam nagebootst. Wie loopt de meeste rondjes? Welke klas heeft het hoogste gemiddelde bij het ophalen van sponsorgelden? 

Dit jaar met Pinksteren start de Roparun wederom op Vliegbasis Twente. Om vervolgens na een estafette van ruim 535 km te finishen in Rotterdam.[n]