Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Stone Mountain Runners organiseren Roparun Mini voor basisschoolkinderen tijdens Koningspelen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

SPORTPARK STEENBERGEN – Als het aan Bob Cuelenaere ligt, deelnemer aan de Roparun namens de Stone Mountain Runners, organiseren ze ieder jaar dit grootse evenement voor de basisscholen: De Koningspelen in kern Steenbergen stonden dit jaar in het teken van de Roparun.

“We hebben de kinderen van de basisscholen gevraagd om mee te lopen in een Mini-Roparun en het door hen opgehaalde sponsorgeld te doneren. Hier is luidkeels gehoor aan gegeven!”, lacht Bob. “Opgedeeld in groepen lopen de kinderen maar liefst 30 minuten rondjes over de sintelbaan. Na ieder rondje krijgen ze een stempel.” Dat de kinderen trots zijn is duidelijk te zien en de aanmoedigingen van moeders, vaders, opa’s en oma’s -langs de lijn- zorgen ervoor dat er vaak nog een extra rondje wordt uitgeperst!

“We zijn ook heel blij met de vrijwilligers en dat we het oefensportveld van vv Steenbergen mogen gebruiken en de sintelbaan van Diomedon. Dat maakt de organisatie van dit evenement met 950 leerlingen een stuk eenvoudiger dan op de Van Gaverenlaan en het Floraplein. En het is een extra groot feest!

“Door deze Koningsspelen snijdt het mes aan twee kanten: een leuke, sportieve dag voor de kinderen en sponsoring van goede doelen. De kids kunnen ook touwtrekken, de stormbaan doen, lekker los gaan op de springkussens, verkleden en muffins versieren en verorberen.” Bob straalt van enthousiasme om alles in goede banen te leiden, met microfoon in de aanslag.