Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Juf Pascalle glundert van trots: “Ze hebben ècht supergoed gelopen, ze bleven ook volhouden! Juf Pascalle en collega Eva zijn de trotse leerkrachten in de groepen 3 van de Gummarusbasisschool, in totaal 50 kinderen.


Met hun kinderen zijn ze bezig geweest met een stukje voorbereiding voor de sponsorloop. “Wat we vooral belangrijk vonden, is dat de kinderen zich realiseren hoe lang 30 minuten lopen eigenlijk is. Dat is de tijd van het buitenspelen in de grote pauze en dat is best heel erg lang. We hebben zelf ook meegelopen, maar de fans die langs de sintelbaan stonden, de ouders en opa’s en oma’s, soms ook zusjes en broertjes, hielpen de kinderen ook echt om door te gaan. Dat er een talent rondloopt op de Gummarusschool is ook evident: Bas liep maar liefst 12 rondjes! “Iedereen heeft heel erg z’n best gedaan, hoor, ” licht juf Pascalle toe, “maar Bas had zich voorgenomen om 12 rondjes te lopen en dat is hem dus ook gelukt.” (red. 12 x 400m = 4.800meter in 30 minuten). Voor een scholier uit groep 3 is dat ook wel een hele grote prestatie!

Juf Pascalle is ook blij met de goede organisatie en de goede sfeer. De kids genieten zienderogen, ook omdat het zonnetje een duit in het zakje doet. "Natuurlijk hebben we ook het Koningsdag-dansje geoefend in de klas”. Op het podium stond vandaag Mirella van Myra Ceti, die de kinderen stap-voor-stap door het best wel ingewikkelde dansje, leidde. Haar enthousiasme werkte -zoals altijd - aanstekelijk voor jong en oud.[n]