het team achter Witte da - zondagmiddagvertelsels v.l.n.r. Willem Jongeneelen, Menno Ooms en Claudia de Groen
het team achter Witte da - zondagmiddagvertelsels v.l.n.r. Willem Jongeneelen, Menno Ooms en Claudia de Groen Foto: Sarah de Groen

Vierde editie van de verhalenmiddag Witte da?: Een cultureel pareltje

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Op zaterdagmiddag 20 mei vindt in theatercafé Myra Ceti in Steenbergen de vierde editie plaats van de verhalenmiddag Witte da?. Een evenement dat inmiddels bekendstaat om zijn diversiteit en kwaliteit van verhalen, verteld door zeven vertellers met elk hun eigen achtergrond en ervaringen. Van stadsgeschiedenis tot muziek en mode, van sport tot emancipatie, alle verhalen hebben één ding gemeen: ze nemen je mee op reis en laten je op een unieke manier de wereld om ons heen ervaren.

Zo zal bekend filmmaker Cees van Kempen vertellen over zijn nieuwe boek en neemt Mariëtte Onland ons mee in de rol van de vrouw in onze maatschappij. Hanneke Meulblok vertelt het verhaal van Julia op de Dassenberg en oud-atleet Ad de Jong laat ons terugkijken op zijn sprint- en verspringsuccessen uit de jaren zestig en zeventig. Sander Berkvens zingt liedjes van zijn album Dezelfde Andere Ik, geïnspireerd op zijn werk met mensen met een beperking.Mickey Nerrings, jonge modeontwerper en internationaal werkzaam, komt speciaal terug naar Steenbergen om te vertellen over zijn avonturen in de modeindustrie.

Gezellig middagje uit
De verhalenmiddag Witte da? is niet alleen een cultureel pareltje, maar ook een gezellige middag uit. De inloop begint om 14.30 uur en tussen 15.00 en 17.30 uur worden de verhalen verteld.

De entree bedraagt 5 euro en is inclusief een drankje en hapje. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is verplicht via witteda@hotmail.com.