Koos Moerenhout Classic is er klaar voor

STEENBERGEN - De organisatie van de KMC 2023 ligt volledig op schema om de naar verwachting 1200 tot 1500 fietsliefhebbers aan de verschillende afstanden van de Koos Moerenhout Classic een plezierige dag te bezorgen op zaterdag 13 mei. 


De benodigde vergunningen zijn verleend. Alle routes zijn gecontroleerd. De bemanning van de vijf pauzeposten staat te al trappelen om de gasten te ontvangen en de benodigde pauzepostmaterialen zijn gereserveerd. De bekende tent zal weer worden opgebouwd op de markt. De DJ is op zoek naar de gezelligste nummers en een live artiest is ook al vastgelegd. 


Voorinschrijving richting de 700

De deelnemers krijgen voor vertrek niet alleen gratis koffie maar ook bij terugkomst kunnen ze genieten van een gratis broodje hamburger. De voorinschrijvingen gaan al richting de 700. 

Starten kan tussen 07.30 uur en 10.00 uur vanaf de Markt in Steenbergen.


Veiligheid en goede verzorging

Verdeeld over alle afstanden zijn er maar liefst vijf pauzeposten die rijkelijk gevuld zijn, zoals de deelnemers uit het verleden al gewend zijn. 

Op de laatste pauzepost in Woensdrecht, waar alle deelnemers langs komen, is er zelfs koffie te krijgen. 

Tussen de routes rijden een aantal motoren om de deelnemers te begeleiden of waar nodige medische assistentie te verlenen. Verder zijn er ook nog een aantal mensen onderweg met hulpmiddelen en materialen om deelnemers te depanneren bij pech en hun zo mogelijk weer snel op pad te helpen. 

Er staat de gehele dag een DJ op de markt en op het eind van de middag staat er ook nog een live optreden gepland. Dit alles om de gezellige sfeer te creĆ«ren die de deelnemers aan de Koos Moerenhout Classic gewend zijn. 


Prominenten

Vanzelfsprekend gaat Koos Moerenhout zaterdag 13 mei desgewenst graag met de deelnemers op de foto voor het vertrek. 

Naast Koos zijn er nog meer oud wielrenners aanwezig. Erik Breukink is door databyte uitgenodigd om hun groep te begeleiden. Bart van Est uit Dinteloord, gouden medaille winnaar op de wereldkampioenschappen van 1978 in de 100 km tijdrit is weer van de partij. Ook Oud wielerprofs als Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek en Maarten den Bakker zullen Koos vergezellen op de tocht van 125 km over de Volkeraksluizen, Krammersluizen/P, Oesterdam en de Brabantse wal.


Prijzen

Zoals iedereen gewend zijn van de organisatie van de Koos Moerenhout Classic zijn er ook dit jaar weer diverse prijzen te winnen. 

Op het eind van de dag zal er weer een gelukkige deelnemer naar huis gaan met een gloed nieuwe Giant race fiets.. Deze fiets zal worden verloot onder alle deelnemers aan een van de vier afstanden.

Tijdens de KMC zijn er diverse promotie artikelen die door de deelnemers zijn te winnen. Zo maakt iedereen kans op een van de 3 goody bags, een Kwaremont podium glas of een Kwaremont wielerset. 


'Starten kan 

13 mei 

tussen 07.30 uur en 10.00 uur'


Informatie

Alle routes zijn uitgebreid te vinden op: www.koosmoerenhoutclassic.nl[n]