Weervisser Henk van Schilt, zoals afgebeeld op de cover van het boek
Weervisser Henk van Schilt, zoals afgebeeld op de cover van het boek Foto: Jeroen van Eijndhoven

Stichting geeft boek over de weervisserij opnieuw uit

STEENBERGEN - Stichting Behoud Weervisserij geeft het boek ‘De weervissers van Bergen op Zoom’ uit 2015 opnieuw uit. Het betreft geen identieke herdruk, maar een geactualiseerde versie voorzien van een nieuw hoofdstuk over de periode 2016 tot en met 2022. Het boek is naar verwachting aan het eind van deze maand verkrijgbaar.


Het boek ‘over een eeuwenoude vangstmethode, mensen, vis en smaak!’ werd destijds gerealiseerd met steun van diverse (erfgoed)instanties en in een beperkte oplage van 1500 stuks uitgegeven. De belangstelling was groot en in korte tijd was het boek uitverkocht. Omdat de stichting bemerkte dat er nog steeds vraag naar het boek is, besloot men het opnieuw uit te geven. “Het boek is een compleet naslagwerk over een uniek ambacht en erfgoed. We vonden het echt zonde dat dit niet meer voor een breed publiek beschikbaar was”, aldus PR-man Rick van Geel. “Het delen van kennis over de weervisserij is ook een van de speerpunten van Stichting Behoud Weervisserij”.

Omdat er inmiddels bijna acht jaar zijn verstreken sinds de eerste druk, heeft de stichting een nieuw hoofdstuk over de periode 2016 tot en met 2022 aan het boek toegevoegd. “Het boek is destijds uitgebracht als een compleet en actueel boek over de weervisserij. Het zou een gemiste kans zijn als we de heruitgave niet zouden actualiseren. Er is de afgelopen acht jaar ook genoeg gebeurd om over te vertellen”, legt Van Geel uit. Gedateerd geraakte informatie uit de eerste druk is waar mogelijk gecorrigeerd, met respect voor de oorspronkelijke uitgave van het boek.

Het boek is naar verwachting aan het eind mei/begin juni verkrijgbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website en krijgen dan automatisch bericht zodra het boek te koop is: www.behoudweervisserij.nl/boek.[n]