Veel Trafo springers naar Nederlands Kampioenschap

STEENBERGEN - Afgelopen weekend hebben 13 spring(st)ers van Trafo Steenbergen deelgenomen aan de plaatsingswedstrijden Groepsspringen in Leeuwarden. Anders dan de naam doet vermoeden, mocht dit weekend iedereen individueel aan de slag op de onderdelen minitramp, minitramp pegases en airtrack. Landelijk kan er gesprongen worden in de categorieën jeugd, junior of senior en op de niveaus C, B, A en sinds vorig seizoen is voor de senioren het hoogst haalbare niveau A-ere niveau aan dit lijstje toegevoegd.

 

Alle spring(st)ers van Trafo hebben geprobeerd zich op twee of soms alle drie de toestellen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Ahoy. Op zaterdag mochten als eerst Tara Homburg, Kim Krijntjes, Finn de Jong, Nienke Stange, Lisanne van Loon en Britt de Hoon hun wedstrijd springen. Voor Tara en Kim was dit de eerste landelijke wedstrijd en ook gelijk succesvol. Kim wist zich in de jeugd C categorie te plaatsen op zowel airtrack als minitramp en Tara in dezelfde categorie op maar liefst alle drie de toestellen. Finn die vorig seizoen in de jeugd C categorie al tweemaal in de prijzen was gevallen heeft zich dit seizoen bij de leeftijdscategorie hoger, namelijk de junioren C, weten te plaatsen op minitramp. Bij de senioren C heeft Britt zich geplaatst op minitramp en op airtrack en Nienke ook maar liefst op alle drie de toestellen. Lisanne had na even geen wedstrijden geturnd te hebben gelijk weer een goede wedstrijd gedraaid door alle sprongen op de drie toestellen te landen. In de middag/avond was het de beurt aan Jil van der Hoeven en Nick Filius. Hierbij wist Jil zich als senior A te plaatsen op airtrack en Nick plaatste zich op alle drie de toestellen in de junioren B categorie.

Een dag later, op zondag, was het in de ochtend de beurt aan Fenne van Riet, Anna-Lena Vlemmix en Eline Minkman. Alle drie de meiden namen deel in de junioren C categorie waarbij Eline zich geplaatst heeft op airtrack, Fenne op minitramp springtoestel en airtrack en Anna-Lena op minitramp en airtrack. In de middag mochten als laatste Nina Reubens en Marco Smulders nog aan de slag. Hierbij wist Nina in de junioren B categorie zich te plaatsen op minitramp en Marco in de senioren A-ere categorie op airtrack.

De spring(st)ers mogen de komende weken tijdens de training nog even gaan knallen om op zaterdag 24 juni tijdens de finale in Ahoy hun beste sprongen te laten zien.[n]