Afbeelding
Foto: Corné Timmers

‘Met vriendelijke groet, de Bloemenman van Roosendaal’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Een simpel bloemetje kan een hoop betekenen en dat weet Corné Timmers maar al te best. Inmiddels heeft ‘de bloemenman van Roosendaal’, zoals hij zichzelf noemt, al duizenden bloemen door de stad verspreid.

Zo’n anderhalf jaar terug was Corné de negativiteit om hem heen zat. Hij zag de wereld steeds verder veranderen en de personen om hem heen kwamen steeds meet tegenover elkaar te staan. Dat wilde de hovenier maar al te graag aanpakken. “Ik wilde licht en liefde verspreiden, en in het begin vond ik het echt nog spannend,” vertelt Corné. “Ik dacht echt: ‘hoe moet ik dit nu gaan doen?’ en toen wist ik het. Ik zeg het met bloemen!” Sindsdien heeft de bloemenman van Roosendaal in verschillende wijken bloemen verspreid en dat doet hij puur uit een goed hart. “Ik doe het uit liefde, om zo toch iets te doen voor de maatschappij.”

Het zijn inmiddels duizenden bloemen die Corné heeft rondgebracht. “In het begin ging ik netjes elke week een rondje doen, tegenwoordig is dat eens in de twee weken. Elke keer neem ik zo’n 40 a 50 bloemen mee, dus het helt wel snel op.” Waar de Roosendaalse bloemenman volgende week zal verschijnen, is zelfs voor Corné nog een verrassing. “Ik doe het puur op gevoel. Ik probeer wel iedere keer een ander stuk je pakken, maar ik ga daar waar de auto mij brengt.” Eenmaal een wijk gekozen, legt hij voor de voordeuren van de huizen één simpele bloem weg. 

Corné doet het graag en hoeft niet echt in de spotlights te staan. Vaak komt hij tijdens zijn route ook niemand tegen. “Maar als ik iemand tegen kom, dan is de ontmoeting wel heel speciaal,” vertelt hij. “Zo kwam ik ooit iemand tegen en ze had net corona gehad. Het was precies de dag dat ze uit quarantaine kwam. Ik gaf haar een bloem en zei daarbij dat ze het verdient had, toen begon ze zomaar te huilen van dankbaarheid.” En dat is precies de reden waarom Corné het na al die tijd nog steeds doet, de liefde voor zijn medemens. “Als je het breed hebt, mag je dat best delen met anderen. Er zijn genoeg mensen die het écht heel moeilijk hebben.”

Helaas voor de Roosendaalse bloemenman zijn de reacties niet altijd positief. Zo gaan geruchten rond dat de bloemen afkomstig zijn van dieven, die op deze manier willen zien wie er thuis is. In anderhalf jaar tijd is Corné zelf nog aangesproken op straat. “Soms roept er iemand dat ik mijn groenafval niet bij een ander voor de deur moet leggen. Ik trek mij er niet te veel van aan. Er is altijd wel iemand die met het verkeerde been uit bed is gestapt.”

Hoelang de bloemenman nog actief blijft in de straten van Roosendaal, is nog niet duidelijk. “Ik blijf dit doen zolang ik de noodzaak er van inzie, en dat is nog minstens een jaar. Maar wie weet, misschien loop ik straks met de rollator nog bloemen uit te delen.” De duizenden bloemen groeien niet bij de hovenier zelf in de tuin en de prijs is inmiddels aardig opgelopen. “Gelukkig helpt The Flowerman uit Zevenbergen. Telkens als ik bloemen kom halen, sponsort hij 1/3de van de bloemen. Het is echt super dat hij dit doet.”

Voorlopig hoeven Roosendalers dus niet raar op staan kijken als er een bloem voor de deur ligt. “Ik hoop dat de mensen hiermee hetzelfde gaan verspreiden als ik. Aandacht, licht en liefde voor elkaar,” sluit Corné af. “Met de vriendelijke groeten, de Bloemenman van Roosendaal.”