Jada Wessels zilver
Jada Wessels zilver Foto: Trainster

Turnsters Dynamo in de prijzen bij kwalificatie NK

Sport en vereniging

ROOOSENDAAL - De niveau 1 en bovenbouwturnsters van de A selectie van Dynamo Roosendaal zijn zondag 15 januari afgereisd naar Vianen voor hun tweede kwalificatie wedstrijd. 

Al in de eerste ronde mochten Emely en Luna turnen deze turnsters vormen samen met turnsters van United Amstelveen een team waarmee ze de wedstrijden turnen. Iedereen mag turnen en de beste twee punten tellen. Emely had een goede dag en ze turnde alle toestellen sterk, ze eindigde allround individueel zelfs op een mooie tweede plaats. 

Luna kon door een blessure aan haar elleboog alleen balk en vloer aangepast turnen maar deed dit naar kunnen en haalde eruit wat er voor nu in zat. Met het team hebben ze mooie punten weggezet en dat was genoeg voor een hele mooie eerste plaats op deze kwalificatie. In ronde twee mochten de jeugd eerste divisie turnsters Sterre, Jada en Iris aan de slag. Sterre is vijf weken geleden nog geopereerd aan haar elleboog en had deze wedstrijd eigenlijk al niet meer ingecalculeerd maar ze kon toch turnen, hier en daar nog wat basis dingen maar ze heeft zich prima staande gehouden en werd uiteindelijk zelfs 5e. Iris moest helaas wat foutjes incasseren op balk en brug ging ook niet helemaal naar wens. Ze werd uiteindelijk 13e in de wedstrijd.Jada turnde heel netjes, geen grote fouten en of vallen geïncasseerd. En zij mocht op de tweede plaats op het podium gaan staan, super goed gedaan dames! In ronde drie was het tijd voor de junior eerste divisie turnsters Dewi mocht helaas niet turnen ivm een blessure dus Joany moest de wedstrijd alleen turnen. Helaas ging balk niet zoals Joany had willen zien maar met een magistrale vloeroefening met maar liefs 13 punten, wist ze toch het goud te veroveren, uitstekend hersteld Joany!De laatste ronde van deze lange dag waren de senioren eerste divisie aan de beurt. 

Ook hier moest een turnster van de A selectie afmelden in verband met een blessure, deze keer was het Manouk die niet kon turnen. Esmee moest daarom ook alleen haar wedstrijd turnen en dat terwijl ze afgelopen week nog een verstuikte enkel moest incasseren. Esmee had een valse start op balk, sprong en vloer gingen naar kunnen en brug ging helaas ook niet helemaal naar wens. Uiteindelijk is Esmee 17e geworden deze wedstrijd. Goed gedaan allemaal dit weekend. Volgende week turnen een groot deel van deze turnsters hun tweede kwalificatie voor de teams en dan kunnen ze weer verder gaan werken voor de volgende kwalificatie wedstrijden in februari.