De cast tijdens de repetities.
De cast tijdens de repetities. Foto: Nispens Toneel

Nispens Toneel na drie jaar weer op de planken

Sport en vereniging

NISPEN “Het is weer een typisch stuk wat je kunt verwachten van Nispens Toneel, één met bijzondere wendingen en gegarandeerd een lach op je gezicht”. Na de laatste voorstelling in januari 2020 staan de spelers weer te popelen om dit jaar weer een voorstelling te mogen geven. 

De voorgaande twee jaar heeft de vereniging de voorbereidingen voor een voorstelling steeds getroffen, maar kon dit vanwege de maatregelen in die jaren alleen niet tot uitvoering komen. Gelukkig hebben we nog steeds een groep enthousiaste leden waarmee we dit jaar een hilarisch stuk op de planken zetten.

Knakworst

Oom Kelly heeft een knakworstimperium opgezet in Canada met een omzet van ettelijke miljoenen. Helaas heeft hij geen opvolger en besluit hij zijn zaak na te laten aan zijn braafste neef. De neef met het meest harmonieuze gezin zal de gelukkige erfgenaam worden. Hiervoor zal oom Kelly persoonlijk polshoogte komen nemen, wat voor neef Bob en zijn vrouw Janine een ware uitdaging wordt, daar ze elkaars bloed wel kunnen drinken. 

Een leugentje voor eigen bestwil is zacht uitgedrukt en leidt tot hilarische situaties van list en bedrog. 

De cast

Knakworst is een blijspel bestaande uit twee bedrijven en geschreven door Ruud van Ling. Ieder jaar kunnen de spelers stukken voordragen en aangeven welke rol ze willen spelen. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar of een rol ‘fysiek’ past, maar vooral naar waar de spelers zich goed bij voelen. 

Voor de spelers is de grootste uitdaging om de karaktereigenschappen van hun personage uit te diepen en op het podium te laten stralen. 

Charlotte Lambrechts debuteert dit jaar in de rol van Janine Landman, de vrouw des huizes en heeft een bijzonder explosieve relatie met haar man Bob Landman, gespeeld door Martijn Broos. 

Oom Kelly wordt gespeeld door Dennis Huijps, die na 15 uitvoeringen moeiteloos van iedere rol een waar kunstwerkje maakt. De onmisbare huishoudster van de familie, Trees, wordt gespeeld door Yvonne Castelijn. 

Waar zou oom Kelly zijn zonder zijn behulpzame verpleegster Molly, gespeeld door Linda Oostvogels.

Regiestokje overgedragen

Dit jaar is na een respectabele periode van 40 jaar het regiestokje aan de volgende generatie overgedragen. Fons van Doormaal heeft na het voorgaande stuk en zijn jubileumjaar zijn rol als regisseur doorgegeven aan Roel de Jongh die dit jaar zijn debuut maakt in die rol. Na 12 jaar als speler bij Nispens Toneel heeft Roel ruime ervaring opgebouwd bij het amateurtoneel en hij wil deze ervaring graag in de regierol verder benutten. 

Wil Peeters is met 48 voorstellingen de oudst gediende van de vereniging en ook dit jaar pakt hij met vol enthousiasme zijn rol als souffleur op. De grime wordt verzorgd door Els Buermans en Petra Brouwers. 

Kaartverkoop

Kaarten kunnen besteld worden via nispenstoneel@live.nl. Wees er snel bij want vol=vol. 

Voorstellingen

De voorstellingen op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari starten om 20.00 uur. Op zondag 29 januari is er een matinee voorstelling om 14.00 uur.