Vlnr: Vince, Senn en Teun
Vlnr: Vince, Senn en Teun Foto: R. Saarloos

Herenturners keren weer huiswaarts met medailles 

ROOSENDAAL - Op zaterdag 21 januari werd in Zierikzee de voorjaarscompetitie district Zuid heren turnen gehouden.


Namens Dynamo-Roosendaal deden hier maar liefst 7 jongens aan mee. Deze jongens waren op leeftijd en niveau ingedeeld in teams met ook jongens van andere verenigingen. Zij konden dus met hun team maar ook individueel in de prijzen vallen. In de instap A turnen Vince van Hooff, Teun van Eekelen en Senn Antonissen. Senn had op voltige, sprong en vloer goede oefeningen en wist zich naar een 18e plaats te turnen. Teun wist op rekstok, brug en sprong mooie scores te behalen en werd 10e in het eindklassement. Vince traint niet alleen bij Dynamo-Roosendaal maar traint ook regelmatig mee bij topsport Rotterdam. Hij werd dankzij onder andere een knappe vloer oefening en een mooie voltige en ringen uitvoering 1e. Als team werden ze vierde.

Zito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo komen uit in de pupil B. Ook zij zaten in een team met jongens van andere verenigingen en dit deden ze erg goed. Als team werden zij namelijk 1e. Kaylo had mooie scores op rekstok en ringen, hij werd 19e. Dylan turnde mooie oefeningen op sprong, voltige en vloer. Hij wist 7e te worden. Zito was de beste van allen deze keer. Door hoge scores op vloer, ringen en sprong kreeg hij dus de gouden medaille omgehangen. In de laatste wedstrijd van de dag mocht Mikai Ahlers zijn wedstrijd turnen. Omdat hij als enige van Dynamo-Roosendaal turnt in de Jeugd C, zat ook hij in een team met jongens van anders verenigen. Ook dit team wist het podium op te klimmen om de 3e plaats op te eisen. Individueel werd Mikai ook 3e, wat natuurlijk een hele knappe prestatie is.

Volgend weekend komen er weer turners in actie, deze keer tijdens de eerste kwalificatie wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap in Alkmaar.[n]