Het IQ aarmoei-nieke anno 2022
Het IQ aarmoei-nieke anno 2022 Foto: Bram Visser

IQ Aarmoei-nieke biedt hulp aan cultureel Nipse

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De mannen van de Kaai, gekend door hun zwart-witte outfit behoren al jaren tot het Roosendaalse culturele leven. Ze staan ook bekend als herengezelschap wat scherp in de gaten houdt wat er allemaal in de gemeente en om hen heen gebeurd. Recente berichtgeving in een regionaal dagblad was onlangs het gespreksonderwerp in hun repetitie etablissement waar ze druk in de voorbereiding zitten voor hun aanstaande IQ presentatieavond van 13 februari a.s. Een brief aan de wethouder is reeds verzonden.

Het ging in de nazit ineens over zorgen m.b.t. de huisvesting van het culturele leven in Nispen. Het gaat IQ Aarmoei-nieke aan het hart dat de culturele kern van Nipse geraakt wordt. Cultuur zorgt voor welzijn en een heldere geest. Daarom wil het IQ Aarmoei-nieke zich inzetten voor het behoud van een goede huisvesting van het culturele leven in Nipse.

Onzekerheid

De heren prijzen het beleid van wethouder en college van B&W wat ze intern noemen, “op de Pecunia passen”. Immers onzekerheid in toekomstige uitgave is nimmer wenselijk. Maar nu het geheel in een impasse dreigt te komen wil het Aarmoei-nieke vanuit hun verbondenheid met het moederdorp alsook met het gemeentebestuur de volgende gesticulatie doen.

Kwaliteiten

Gebaseerd op de kwaliteiten die het gezelschap herbergt in combinatie met de vele vrienden, ook uit het Roosendaolse moederdorp, hebben ze inmiddels een schrijven doen uitgaan t.a.v. wethouder van der Star waarin ze hun zorg én ondersteuning aanbieden in de ontstane situatie. Hierin vermeld het IQ Aarmoei-nieke voornamelijk bezorgd te zijn om de structurele kosten in de komende jaren. Om deze binnen de perken te houden zien ze mogelijkheden door het inzet van de kwaliteiten uit eigen vereniging. De belangrijkste kwaliteit bovenaan: Ze hebben IQ. Voorts bieden ze aan:

- Een lid die van aanpakken weet, hij heeft namelijk hele grote handen.

- Een lid die in een handomdraai een gouden koets fabriceert.

- Een lid die je beter niks kan laten doen.

- Een lid die bij de bank gewerkt heeft en continu vraagt of het niet wat minder kan.

- Een lid die hele goede relaties heeft met diversen sjeiks in het Midden-Oosten.

- Een lid die kan toveren met leer; daar leerde nog wat van.

- Een lid die bij de pliesie heeft gezeten die weet precies wat mag en niet mag.

- Een lid heel goed kan schilderen.

- Een lid die ooit hele verwarmingen heeft aangelegd.

- Een stil-lid.

- Een lid die alles aan elkaar last, laatst heeft hij nog een gebroken kurkentrekker gelast.

- Een lid die alles heeft waar een stekker aan zit.

- En een lid die het altijd beter weet.

Steuntje in de rug

De mannen hopen hiermee de wethouder een passende aanbieding te doen zodat het culturele leven in Nipse gewaarborgd blijft. Tot slot schrijven ze nog dat het de wethouder niet ontgaan mag zijn dat ze met de ingezonden geste het juiste steuntje in haar rechte rug geven om een weloverwogen positief besluit te nemen.

Inmiddels verblijven de mannen in De Veestallen met een IQ groet.