Burgemeester Han van Midden leest voor in groep 3 en4 van bs. De Appel
Burgemeester Han van Midden leest voor in groep 3 en4 van bs. De Appel Foto: Jacinta Kuijl

Boekenfeest, bijzondere beroepen en burgemeester

Algemeen

ROOSENDAAL - De b van boekenfeest en bijzondere beroepen, maar ook van burgemeester! Dat de Nationale Voorleesdagen niet alleen een boekenfeest zijn voor kinderen van 0 tot 6 jaar hebben ze op KPO Basisschool De Appel al mogen ervaren tijdens de start van het festijn.

Woensdag 25 januari mochten namelijk alle kinderen van basisschool De Appel de les beginnen met het luisteren naar een bijzondere voorlezer die was uitgenodigd voor hun groep. 

Van brandweerman tot bibliotheekjuffrouw en van ambulancechauffeur tot Han van Midden, de burgemeester van Roosendaal! Deze laatste stelde zich eerst voor aan de kinderen van groep 3 en 4, hij vertelde waar hij oorspronkelijk vandaan kwam en waar hij ooit wel eens was geweest. 

Zijn voorleesboek ‘Koala’ speelde zich af in Australië en ook daar was de burgemeester wel eens geweest!

Leesconsulente van Bibliotheek West-Brabant
In groep 1/2 las Marjolein, de leesconsulente van Bibliotheek West-Brabant interactief voor uit het boek ‘We hebben er een geitje bij’. Daarbij speelden de kinderen een memoryspel. 

Marjolein gaf aan dat er weer budget is vrijgekomen om boeken voor de bibliotheek aan te schaffen. Heel fijn, natuurlijk.

Niet voor niets een feest
In alle groepen wisten de gastlezers de kinderen te boeien tijdens het voorleeshalfuurtje, ieder met een boek op niveau van hun luisterend publiek. 

Ondanks de drukke werkzaamheden wilden alle voorlezers graag voorleestijd vrij maken voor het jonge publiek, want… het (voor)lezen van een boek is niet voor niets een feest!