Vlnr Victor, Pjotr en Rego
Vlnr Victor, Pjotr en Rego Foto: B.Claasen

Dynamo heren turnen eerste kwalificatie wedstrijd

ROOSENDAAL - Op zaterdag 28 januari werd in Alkmaar de 1e kwalificatie wedstrijd heren turnen gehouden. Dynamo Roosendaal werd hierbij vertegenwoordigd door Jason Simonis, Thomas van Beers, Rego Saarloos, Victor van Nuffel, Pjotr Semenov, Delano Kromoredjo, Jasper Joossen, Joram Brouwers en Bas Wijnsma. 


Jason en Thomas waren in de eerste wedstrijd van de dag aan de beurt. Zij komen beide uit in Junior1 2e divisie. De beste toestellen van Thomas waren ringen, rekstok en vloer. Hij werd hiermee 17e. Jason was goed in vorm en haalde mooie scores op onder andere sprong, brug en voltige. Hij mocht het podium op om de derde plek op te eisen. Rego, Pjotr en Victor komen met z'n drieën uit in de Jeugd 1e divisie. Rego had op ringen de 2e score van alle en ook op vloer en sprong waren er mooie punten voor hem. Hij werd 8e. Pjotr en Victor komen beide uit België en trainen al heel wat jaren mee in Roosendaal. Op ringen had Victor de beste score van de dag en op vloer en brug had hij ook hoge scores. Hij werd 2e. Pjotr zijn brug en rekstok oefeningen werden beoordeeld door de jury als de beste van de dag en voor hem was de gouden plak. Best bijzonder, 2 Belgische jongens op de hoogste treden bij een Nederlands Kampioenschap. 

In de laatste wedstrijd van de dag waren de laatste 4 Dynamo heren aan de beurt. Jasper en Delano komen uit in junior1 1e divisie. Delano was de beste op ringen van de dag en met mooie oefeningen op vloer en brug werd hij 7e. Jasper ging sterk van start op ringen en brug en wist het op voltige mooi af te maken. Hij kreeg de zilveren medaille om gehangen. Joram turnt junior2 1e divisie en behaalde op zijn eerste 3 toestellen hoge scores, hij stond er in de ranking erg goed voor. Helaas kreeg hij door een val op voltige een punten aftrek van 3 en eindigde hij uiteindelijk als 9e.

Bas turnde als eerstejaars senior een zeer mooie wedstrijd met zijn hoogste punten op voltige, brug en ringen. Ook zijn vloer oefening was zeer netjes, helaas werd een onderdeel door de jury niet gezien waardoor ook hij 3 punten aftrek kreeg. Helaas mag beeld materiaal in zo'n geval niet als bewijs geleverd worden waardoor hij zijn eerste plaats moest afstaan. Hij werd nu 6e in plaats van met meer als 1 punt boven de eigenlijke nummer 2 te eindigen.

In maart zijn de volgende kwalificatie wedstrijden.[n]