Hoe gaat dat nou, nieuw spelen op een club als je voor de eerste keer komt?


Bij binnenkomst krijg je een loopbriefje. Daarop staat in welke lijn je speelt, dat je 6 rondes speelt, aan welke tafel je moet plaatsnemen, of je als paar Noord-Zuid of Oost-West zit en wie in elke ronde de tegenspelers zijn.

Alle tafels zijn genummerd. Je kunt zien wat Noord, Zuid, Oost en West is. Je gaat met je partner in de opgegeven richting zitten. Op tafel liggen etuis of boards met kaarten. Als de tegenstanders zijn gearriveerd worden de kaarten geschud. 

De wedstrijdleider geeft aan als kan worden begonnen met spelen. Je pakt jouw kaarten uit het etui of board en met de kaartjes uit de biddingbox kan het bieden beginnen.



Als er na een bod driemaal gepast is betekent dat het einde van de biedronde. Dan is er eventueel gelegenheid tot het stellen van vragen over conventies e.d. Noord vult de bieding in de bridgemate in.

 Oost controleert of alles juist is ingevuld: de bieding, nummer van de leider, richting van de leider en eventueel de uitkomst. 

Vanuit de bridgemate worden de resultaten naar de computer gestuurd. Er wordt na 4 spellen gewisseld en er worden in totaal 24 spellen gespeeld.