Afbeelding
Foto: Rob van Mechelen

THOR start met een groep Veelzijdig Bewegen

ROOSENDAAL - Spierkrachtvermindering, brozere botten, toename vetpercentage, vermindering zuurstofopname en trager reageren, de bekende effecten van veroudering. Om vitaal ouder te worden zijn ook andere aspecten dan wandelen en/of hardlopen en fietsen van belang. 


In de Veelzijdig Bewegen-variant ligt het accent op spierkracht (behoud en verbetering), coördinatie, evenwicht en niet te vergeten de cognitieve functies. De behoefte aan beweegaanbod voor ‘senioren’ neemt nog steeds toe. Bij het ouder worden is het belang van veelzijdig bewegen een steeds meer groeiend besef. Tijd om daar bij stil te staan, maar vooral niet te lang. Elke dag dat men eerder start is pure winst. Vraag is steevast: Word ik daar dan ouder mee? Veelzijdig bewegen is niet primair gericht op ouder worden, maar wel op vitaal ouder worden. In de dagelijkse bewegingen niet geremd worden en je energiek blijven voelen tot op hogere leeftijd. Laten we eerlijk zijn. Wie wil niet de veroudering een halt toeroepen door veelzijdig te bewegen? Wie wil niet de processen zoals hierboven beschreven vertragen?

THOR heeft op haar accommodatie Sportpark Vierhoeven de mogelijkheid daar een extra dimensie aan toe te voegen. Het sporten in de buitenlucht in een groene en vooral ook bosrijke omgeving. Zeer zeker een extra factor om mee te nemen in de uiteindelijke keuze om van start te gaan met Veelzijdig Bewegen. Daar waar veelzijdig bewegen bij de jeugd steeds meer aan waarde wint, is het de hoogste tijd deze ontwikkeling door te zetten naar een brede aanpak in de sport voor alle leeftijdscategorieën. 

THOR start met een groep Veelzijdig Bewegen op: Maandag 13 maart (elke maandagmiddag, tenzij anders vermeld), 13.00 - 14.00 uur. Locatie THOR-honk, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 5. Gratis deelname (alleen van maandag 13 maart t/m maandag 3 april). Aanmelden: aanmelden@thor-roosendaal.nl. Aanmelden is niet verplicht, maar wel heel erg fijn. Doelgroep: Primair gericht op 55+ van elk niveau. Kijk voor meer info op thor-roosendaal.nl bij nieuws en activiteiten.[n]