Amy Hasselton (rechts) tijdens de 800m
Amy Hasselton (rechts) tijdens de 800m Foto: Ed Turk Fotografie

Amy Hasselton 4de op de NK meerkamp indoor

ROOSENDAAL - Zoals gewoonlijk vinden in februari de verschillende Nederlandse Kampioenschappen atletiek plaats.


In het weekend van 5 februari vond de meerkamp plaats, waar Amy Hasselton van THOR Roosendaal aan mee heeft gedaan. De meerkamp indoor betekent voor de vrouwen 5 onderdelen op één dag. Een druk programma dus met de onderdelen de 60mH, Hoogspringen, Kogelstoten, Verspringen en de 800m. 


Na eerst wat oponthoud voor de start van de 60mH, begon de dag toch goed. Met een prima tijd van 8.99s begon Amy de meerkamp goed. Hierna stond al snel het tweede onderdeel op het programma, het hoogspringen. Dit onderdeel verliep wat moeizaam, uiteindelijk behaalde ze een hoogte van 1.63. Niet heel tevreden en met wat teleurstelling was het toch klaarmaken voor het derde onderdeel, het kogelstoten. 


Bij dit onderdeel behaalde ze een mooie afstand van 11.49m, maar een paar centimeter onder haar persoonlijk record. Het een na laatste onderdeel, het verspringen, ging ook niet zoals gewenst. Met een afstand van 5.45m zat ze ver onder haar persoonlijk record en heeft ze wat belangrijke punten laten liggen. Voor het laatste onderdeel, de 800m, had ze toch nog uitzicht op een derde plaats. Helaas had dat net niet zo mogen zijn. 


Na een 800m met een tijd van 2.20.18 minuten was de einduitslag een 4de plek met een puntentotaal van 3817. Net geen persoonlijk record. Amy heeft in het weekend van 18 februari de NK indoor senioren op het programma staan. Daarna zal de focus op het outdoor seizoen liggen om daar mooie prestaties te behalen.[n]