Esmee Kools zilver op landelijke kwalificatie
Esmee Kools zilver op landelijke kwalificatie Foto: trainster

Eremetaal turners Dynamo in Reusel en Kaatsheuvel

ROOSENDAAL - Het weekend van 11 en 12 februari stond voor Dynamo in het teken van district- of landelijke kwalificatie turnen. 


Op zaterdag begonnen in Kaatsheuvel de middenbouw niveau 2 turnsters Aaliyah, Grada en Zindzi. Samen met jasmijn van MTV vormen zij een team bij deze wedstrijden. Het was een goede wedstrijd voor de turnsters en ze wisten met mooie oefeningen het team naar een hele nette tweede plaats te turnen. 

Omdat dit de laatste wedstrijd in het district was voor dit team werd ook de overall uitslag van drie wedstrijden nog beloond. Ook over drie wedstrijden werd dit team netjes tweede dus twee zilveren medailles voor deze turnsters. 


Reusel

Aan het einde van de dag was het in Reusel de beurt aan senior B turnster Renate Wijnbeek- van ‘t Hof. 

Ze had een hele mooie wedstrijddag en eigenlijk al haar oefeningen waren mooi uitgevoerd. Ze had zelfs het hoogste punt op vloer van de wedstrijd. Ze mocht uiteindelijk een bronzen medaille mee naar huis nemen. Met uiteraard ook plaatsing voor de halve finale van het NK. 


Zondag

Op zondag mochten de eerste divisie turnsters naar Reusel voor hun derde kwalificatiemoment. 

Jeugd C turnsters Jada, Iris en Sterre hadden een hele nette wedstrijd.

Sterre was herstellende van flink ziek zijn en dat was wel wat te zien vandaag maar ze turnde zich toch naar een mooie 7e plaats.

Iris stond er na drie toestellen zeer goed voor maar moest helaas op brug een val incasseren waardoor ze een vrije val in het klassement maakte naar de 11e plaats. Maar ze heeft wel heel stoer dubbel salto van brug geturnd in een wedstrijd! Jada had een stabiele wedstrijd en turnde zeer consequent dit resulteerde in een nette derde plaats voor haar! Alle drie de turnsters hebben zich vandaag ook weten te plaatsen voor de halve finale waarin Jada ook nog netjes op een tweede plaats met het aantal behaalde punten staat. 

Hierna mochten de junior B turnsters Joany en Dewi turnen. 

Dewi turnde alleen sprong, na wat blessureleed wilde ze wel haar plaatje zeker stellen. 

Joany had de twee eerdere kwalificaties ruimschoots weten te winnen en ze was zeker op weg om dit te evenaren tot een akelige val van brug roet in het eten leek te strooien. Maar Joany geeft niet op, ze maakt haar oefening toch af en wint uiteindelijk met 2,5 punt verschil alsnog het goud! 

Beiden dames zijn hiermee gekwalificeerd voor de halve finale. 

Als laatste deze dag mocht Esmee turnen. Manouk heeft helaas een akelige knieblessure opgelopen dus kon helaas niet turnen deze dag. 

Esmee turnde wel en dit was zeer verdienstelijk zelfs. 

Alles viel op zijn plek vandaag, mooie vloer en sprong geen grote gekkigheden op brug en balk en dan word je gewoon in je eerste jaar als senior turnster tweede in deze kwalificatie! Ook deze turnsters hebben zich geplaatst voor de halve finale.


Mooi turnweekend 

100% doorstroming naar de halve finale dus een mooi turnweekend voor deze selectie.[n]