Woensdag 15 februari

'Vergeet niet te Buurten' Dorpshuis de Spil

10:00 | Dorpshuis de Spil

Alzheimer Café Roosendaal wil u graag uitnodigen voor een kleinschalige bijeenkomst bij u in de buurt. In een klein gezelschap, praten over allerlei zaken die met het geheugen te maken hebben, bespreken waar u tegenaan loopt, tips krijgen hoe hiermee om te gaan en lotgenoten ontmoeten. Wij kunnen u ook wegwijs maken in het aanbod van hulp en ondersteuning in de regio. Woensdag 15 februari van 10.00-12.00 uur Dorpshuis De Spil, Plantagebaan 223, Wouwse Plantage. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Ut Groot Keienbal

13:11 | Buurthuis Keijenburg

Woensdag 15 februari organiseert het ''dreamteam" van Buurthuis Keijenburg het 50+ carnavalsbal. Alles onder muzikale begeleiding, van onze eigen 'stapspreker' DJ Eric van Hest. Ons 'Janske van de Witte Pomp' zal als tonpraotster ook een stukske op de korrel nemen. Aanvang 13.11 uur, einde 18.11 uur. Gratis entree!

 

Boekpresentatie en jubileum in Huis ten Halve

20:00 | Huis ten Halve

Met de 4e en nieuwste roman 'Mijn Beste Vriend Van Moorsel' viert Walter Schneiders op 15 februari zijn 12,5 jarig schrijverschap in Huis Ten Halve in Roosendaal. Er is een leuk programma met muzikale beeldreportage over de afgelopen 12,5 jaar en de totstandkoming van de romans en thrillers. Aanvang 20.00 uur. Huis Ten Halve, Kruisstraat 60 te Roosendaal. Boek bestellen kan ook met een e mail aan wally.schneiders@telfort.nl onder vermelding van NAW-gegevens.

 

Lezing over Precessie

20:00 | Huis van de Westrand

Astronomievereniging Orion - KNVWS West Brabant houdt op woensdag 15 februari voor leden en niet-leden een lezing over de Precessie en de bewegingen die de aarde maakt in de Kosmos. De lezing wordt gegeven door Carlo Jenniskens (1958). Duur lezing ca. 1,5 uur. De toegang is gratis voor leden en niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. Na bevestiging door hem dat er een plaats beschikbaar is, kan het bedrag voor toegang overgemaakt worden. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3, Roosendaal.

 

Donderdag 16 februari

Oppasbal

9:30 | Hotel The Rosendale

Op donderdag 16 februari kunnen de allerkleinsten en hun oppassers zich om 9.30 uur melden voor 't Oppasbal. We gaan er weer een gezellige ochtend van maken met spelletjes en fruithapjes. Meer informatie: https://tullepetaonsnieuws.nl/evenementen.

 

Zondag 19 februari

Bingo in Het Fatimahuis

13:00 | Fatimahuis

Zondag 19 februari wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur, zaal open vanaf 13.00 uur.

 

Maandag 20 februari

Kende ok 't Lieke

13:00 | Black Horse

'Kende ok 't Lieke op Ineke's 55 Plus Bal'. Ook dit jaar op carnavals maandag 20 februari organiseert Ineke's 55 Plus Bal alweer een mooie carnavals middag. Vanaf 13.00u zal in zaal de Black Horse de leut middag weer losbarsten. Iedereen is welkom en toegang gratis.

 

Dinsdag 21 februari

DIGIpunt Keijenburg

10:00 | Buurthuis Keijenburg

DIGIpunt Keijenburg van 10.00-12.00 uur dinsdagmorgen in Buurthuis Keijenburg. Gratis hulp bij vragen over smartphones, tablets en laptops.

 

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdagmiddag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen, als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt.

 

Woensdag 22 februari

BiebFabriek | Maak een zaklamptekening

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Het wordt een extra vrolijke voorjaarsvakantie bij de Bibliotheek West-Brabant. Het is namelijk weer tijd voor de BiebFabriek. Deze keer is het thema: kleur. Kinderen gaan een echte zaklamptekening maken. Deze kleurrijke tekening kun je alleen met een zelfgemaakte zaklamp tevoorschijn laten komen. Het lijkt wel magie! De activiteit is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en deelname is gratis. Ook als je geen lid bent. Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek