Woensdag 1 maart

Wie is wie in wijk Kortendijk

19:00 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Buurtpreventie Roosendaal organiseert woensdag 1 maart een bijeenkomst voor buurtpreventisten en bewoners van wijk Kortendijk om kennis te laten maken met de verschillende personen, die actief zijn in de wijk. Wijkagent Auke Glastra zal een presentatie geven, alsmede enkele BOA's van de gemeente, verbinder van de gemeente Manuela Perinotto en jeugdopbouwerker Remco de Bakker van WijzijnTraverse Groep zullen uitleggen wat zij voor de bewoners van Kortendijk kunnen betekenen. Bewonersplatform Kortendijk zal ook vertegenwoordigd zijn. Vooraf aanmelding wordt aanbevolen: buurtpreventie@roosendaal.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in wijkcentrum 't Dijksteeke en duurt van 19.00-21.00 uur.

 

Sociale veiligheid online info sessie NOV

19:30 | online

Bij ons gebeurt dat niet - en andere sprookjes! Grensoverschrijdend gedrag vindt overal plaats. Maar je kunt een hoop voorkomen. Sluit aan en laat je op weg helpen! In twee uurtjes word je meegenomen in het veiliger maken van je vrijwilligersorganisatie. Alles wat je altijd al had willen weten over aannamebeleid, gedragscodes, de gratis VOG, het voeren van lastige gesprekken en nog veel meer! Woensdag 1 maart van 19.30-21.30 uur. De zoom link voor de sessie staat hieronder. Je hoeft Zoom niet te downloaden om mee te kunnen doen. Join Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/83857066521. Meeting ID: 838 5706 6521


Bingo

13:30 | wijkcentrum De Bergspil

Bingo bij Wijkcentrum De Bergspil op woensdag 1 maart. Aanvang 13.30-16.00 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur. Min. leeftijd 18 jaar. Locatie: Tolbergcentrum 158, 4708 HK Roosendaal, tel. 0165-547848.

 

Donderdag 2 maart

Studiebijeenkomst met Theo Koppes

20:00 | Evangelische Gemeenschap Roosendaal

Op donderdag 2 maart is er in Roosendaal een studiebijeenkomst met spreker Theo Koppes namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: De Knecht des Heren en Israëls verlossing in Jes. 49. De bijeenkomst vindt plaats in Evangelische Gemeenschap Roosendaal, p/a Benedendonk 1, 4701 CN Roosendaal. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

 

Vrijdag 3 maart

Voorstelling van in Roosendaal geboren stemacteur

20:15 | Theater de Kring

Op vrijdag 3 maart speelt Jürgen Theuns zijn autobiografische voorstelling GOOD BOY in de kleine zaal van schouwburg De Kring. Jürgen Theuns vertelt, speelt en zingt het verhaal van zijn leven, bijgestaan door een jonge acteur die Jürgen als puber speelt. Het oprechte autobiografische karakter van GOOD BOY zorgt ervoor dat het publiek wordt meegetrokken en recht in het hart wordt geraakt. Kaartverkoop via www.dekringroosendaal.nl en tel. 0165-555555.

 

Zaterdag 4 maart

Inzameling Sint Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 4 maart houden we van 10.00 tot 12.00 uur weer de maandelijkse inzameling van kleding en schoenen voor Sam's kledingactie voor Mensen in Nood. Ook kunt u spullen aanleveren voor de snuffelmarkt en de boeken- en platenmarkt, alles bij de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 4 te Roosendaal. DVanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen.

 

Zondag 5 maart

Rommelmarkt

10:30 | Wijkhuis de Wieken

1e zondag van de maand dus weer een gezellige rommelmarkt bij Wijkhuis De Wieken aan de Gezellelaan in Roosendaal. Aanvang 10.30 uur. Toegang gratis. Breng wel zelf een tas mee. Zelf een keer op de rommelmarkt staan? Neem via email contact op met De Wieken. Info@dewiekenroosendaal.nl.

 

Gratis excursie Voorjaarsbloeiers

9:30 | Natuurpoort Wouwse Plantage

Ben jij ook zo benieuwd welke planten er al in maart bloeien? Ga dan mee met onze gids Guus Dekkers van de KNNV Roosendaal. Zondag 5 maart, vertrek om 9.30 uur vanaf Natuurpoort Wouwse Plantage, Plantagebaan net voorbij dorpskern links (vanuit Wouw). Gids: Guus Dekkers. Kledingadvies: hoge schoenen i.v.m. de verwachte modderpaden. Contact: excursiecommissie@knnv.roosendaal.nl


Inloopmiddag in Dorpshuis De Schalm

13:30 | Dorpshuis De Schalm

Op zondag 5 maart is er weer een inloopmiddag in Dorpshuis De Schalm in Heerle. Deze keer staat de middag in het teken van muziek! De hele middag is er dan voor jong en oud de gelegenheid om ukelele te spelen. Kun je dat niet? Nou dan zal Wilfred Wayop (van de Toonier) jou dat weleens eventjes leren. Dit zal ook een middag zijn waarin we kunnen kennismaken met theatergroep Respect uit Roosendaal. Janneke Nagtzaam (artistiek leider) zal ons er alles over vertellen en ook wat beelden laten zien. Het Dorpshuis is open vanaf 13.30 uur. Toegang gratis.

 

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondag 5 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur, zaal open vanaf 13.00 uur.

 

Maandag 6 maart

'Vergeet niet te Buurten' Kalsdonk

13:30 | buurtcentrum Kalsdonk

Alzheimer Café Roosendaal wil u graag uitnodigen voor een kleinschalige bijeenkomst bij u in de buurt. In een klein gezelschap, praten over allerlei zaken die met het geheugen te maken hebben, bespreken waar u tegenaan loopt, tips krijgen hoe hiermee om te gaan en lotgenoten ontmoeten. Maandag 6 maart van 13.30-15.30 uur. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Dinsdag 7 maart

Training Cultuursensitief werken, RADAR

9:30 | Roosendaal voor Elkaar

Wie cultuursensitief is, weet dat zijn eigen normen en waarden niet voor iedereen gelden. Die weet dat je anders tegen een situatie aan kunt kijken en zegt niet direct: “dat hoort niet” of “dat kan nou eenmaal niet”. Cultuursensitief werken is essentieel in onze samenleving en kan ook heel lastig zijn. Ben jij op zoek naar handvatten hoe je het beste kunt handelen, als professional of vrijwilliger? Meld je aan voor de training Cultuursensitief werken van RADAR, vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. Meer info en aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/4689

 

DIGIpunt Keijenburg

10:00 | Buurthuis Keijenburg

DIGIpunt Keijenburg van 10.00-12.00 uur dinsdagmorgen in Buurthuis Keijenburg. Gratis hulp bij vragen over smartphones, tablets en laptops.

 

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00-15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt.

 

55 Plus middag

13:30 | Fatimahuis

Dinsdag 7 maart wordt in Het Fatimahuis weer een 55 plus middag georganiseerd. We willen om 13.30 uur hiermee beginnen. Zaal open om 13.00 uur. Deze middag worden er onder het genot van een hapje en een drankje wat rondjes bingo gespeeld. U kunt ook meedoen aan een loterij. Voor de mensen met een deeltaxi: we zorgen ervoor dat u om 16.30 uur klaar kunt staan voor vervoer naar huis.

 

Woensdag 8 maart

Bijeenkomst Bewonersplatform

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Woensdag 8 maart houdt Bewonersplatform Kortendijk haar maandelijkse bijeenkomst. Bewoners van wijk Kortendijk zijn van harte welkom om mee te praten over de leefbaarheid in wijk Kortendijk. Ideeën en initiatieven van bewoners zijn altijd welkom. In maart komen onderwerpen zoals 50 jaar Kortendijk, bedrijventerrein De Meeten II, nieuwbouw scholen De Cortendijck & De Saffier aan de orde. U bent van harte welkom in wijkcentrum 't Dijksteeke, aanvang 19.30-21.30 uur.