Basisregels voor een goed partnerschap zoals aangeleverd door een columnlezer die zelf met zijn echte partner bridget:


1 Bij het bieden. Maak zo weinig mogelijk afspraken. Elke afspraak meer verdubbelt het aantal mogelijke misverstanden. Blijf rustig als het toch weer misgaat. U kunt het toch niet voorkomen. 

2 U als leider. Kijk altijd met warme affectie naar de kaarten die de dummy voor u uitspreidt en zeg altijd “dank je wel, partner", hoe afschuwelijk de kaarten ook zijn.

3 Uw partner als leider. Complimenteer uw partner dat hij er in elk geval over heeft nagedacht als hij weer een of twee slagen meer heeft weggegeven dan nodig is, ook als u de lust om hem te vermoorden nauwelijks kunt onderdrukken.

4 Het tegenspel. Wees niet boos als uw partner (weer) niet terugkomt in de kleur die u zo wanhopig hebt aangeseínd. Hoe vaak doet u niet hetzelfde?

5 Algemene regel: verzuim nooit uw partner regelmatig te prijzen, ook als er geen enkele aanleiding toe is. Het is trouwens uw enige hoop om zelf ook eens een compliment te krijgen.

6 Laatste regel: WIN! Wanneer u het laatste advies opvolgt kunt u de regels 1 t/m 5 overslaan. Als u regel 6 niet opvolgt, verdient het echter aanbeveling 1 t/m 5 na te leven.