cyclesensation-large
cyclesensation-large Foto:

Samen sterk tegen
kanker

ROOSENDAAL - Honderden fietsers werken zich op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april in het zweet tijdens de dertiende editie van de CycleSensation. Niet alleen volwassenen gaan aan de bak, maar ook kinderen hebben zich weer massaal opgegeven voor het speciale kidsblok. Doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar trappen voor de verschillende goede doelen.


DOOR SANNE BRUSSELAARS


CycleSensation is na twaalf edities een begrip in Roosendaal. Een tweedaags spinning evenement van Stichting Team Doelbewust die zich middels verschillende evenementen inzet voor verschillende kankergerelateerde doelen. “We proberen tijdens deze twee dagen zoveel mogelijk geld op te halen. Op de eerste dag/avond gaan kinderen van basisscholen en middelbare scholen spinnen. Al het geld wat de kinderen ophalen wordt zoals ieder jaar 1 op 1 naar KiKa overgemaakt. Afgelopen jaar was dat ruim 15.000 euro!”, vertelt voorzitter Dion van Zitteren. Op zaterdag gaan de volwassenen spinnen. “Dat wat er via sponsoren en donaties bij de volwassenen opgehaald wordt, wordt naar Stichting Roparun overgemaakt.”


CycleSensation heeft een groot verbindend karakter. “Dat zien we zowel bij het dagdeel voor de kinderen, als ook bij de volwassenen terug. Ook het regionale karakter is groeiende. Niet alleen doen er kinderen uit Roosendaal mee, maar ook kinderen uit de dorpen die om Roosendaal heen liggen (zoals Wouw en de Wouwse Plangate) en sinds enkele jaren komt er ook een hele groep van een basisschool uit Oudenbosch. Echt een evenement om bij te zijn!”


 Prijzen
Naast het feit dat het geweldig is dat zoveel kinderen zich voor het goede doel in willen zetten, zijn er voor de kinderen ook enkele mooie prijzen. Voor de hoogste opbrengst per leerling per school, voor de top 3 leerlingen die het meeste geld opgehaald hebben en daarnaast nog meerdere kleinere prijzen, die via loting uitgedeeld worden.


Dertiende editie
Op 21 en 22 april 2023 vindt de volgende editie plaats. Dat zal alweer de dertiende editie gaan worden. "Vorig jaar hebben we voor het eerst gefietst op de nieuwe locatie op het Tongerloplein. Van de St. Jan naar een buiten locatie is heel anders. We fietsen dit jaar ook weer in de tenten op het Tongerloplein en samen met de omliggende horecagelegenheden maken we er een mooi buiten evenement van", aldus Dion van Zitteren. "Naast het evenement hebben we ons dit jaar ook gefocust op het professionaliseren van de website. Deze ziet er nu top uit!" 


Aanmelden
Vrijdagavond 21 april is het kidsblok gepland. Hiermee zullen de kinderen op een geweldige manier hun vakantie in kunnen gaan luiden. Dit jaar zijn er 4 blokken tussen 18.00-21.00 uur, waarbij de kinderen een half uur gaan fietsen. Er zullen per blok ongeveer 80 fietsen beschikbaar zijn. Het kidsblok zit bijna vol, dus wees er snel bij als je nog wilt aanmelden. Op zaterdag 22 april zullen de volwassenen gaan fietsen. "We hebben 5 blokken van 2 uur. De zaterdag start om 10.00 uur. De avond ronden we af met de bekendmaking van het totaalbedrag en daarna feestelijk met muziek. Aanmelden kan nog voor alle tijdsblokken via onze website www.cyclesensation.nl" [n]