Afbeelding
Foto: Arrie de Kok

Fotogroep 't Statiefje viert gouden jubileum

ROOSENDAAL - Fotogroep ’t Statiefje is in 1973 opgericht en bestaat momenteel uit 30 enthousiaste vrije-tijdsfotografen, die wekelijks op de donderdagavond bij elkaar komen in Cultuurhuis Bovendonk. Er wordt daarbij gestreefd om zoveel mogelijk, op een leuke manier, met fotografie bezig te zijn.


Jaarlijks wordt er een divers programma opgesteld. O.a. fotobesprekingen (diverse thema’s), workshops, lezingen, praktijkavonden voor bijvoorbeeld table-top, macro en studio fotografie, excursies naar plaatsen voor o.a. natuur-, architectuur- of straatfotografie. Alle aspecten van de fotografie worden hiermee wel een keer ‘belicht’. Vanwege haar 50-jarig bestaan heeft FG ’t Statiefje een speciale jubileum expositie georganiseerd op 18 en 19 maart in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 te Roosendaal.

De leden van ‘t Statiefje zullen een prachtige verzameling foto's tentoonstellen, waarbij eenieder zijn/haar best heeft gedaan om zoveel mogelijk verschillende stijlen en technieken te laten zien. Of u nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie, portretten, straatfotografie of abstracte kunst, u zal op deze expo zeker iets vinden dat u aanspreekt. Toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Daarnaast zijn er foto’s te bekijken van leerlingen van het JTC, zijn er schilderwerken van Jos Antens te zien en zal er op zondagmiddag muzikale ondersteuning zijn van Remko Willems.
Voor de jeugd is er een leuke speurtocht uitgezet, waardoor zij op een andere manier naar de foto’s leren kijken. En natuurlijk hebben zij na afloop altijd prijs!

Tevens is er voor deze gelegenheid op 18 maart om 20:00 een lezing georganiseerd met Bart Maat, eveneens in het cultuurhuis. Bart Maat staat bekend om zijn (vaak ludieke) foto's van politici en is in 2021 bekroond met de Zilveren Camera voor zijn welbekende foto 'Functie elders'. Vooraf aanmelden voor de lezing is vereist, via de link: https://forms.office.com/e/CSPT6Y8mWp[n]