Woensdag 15 maart

'Vergeet niet te Buurten'

10:00 | 

In een klein gezelschap, praten over allerlei zaken die met het geheugen te maken hebben, bespreken waar u tegenaan loopt, tips krijgen hoe hiermee om te gaan en lotgenoten ontmoeten. Wij kunnen u ook wegwijs maken in het aanbod van hulp en ondersteuning in de regio. Bent u iemand of zorgt u voor iemand met geheugenproblemen, u bent van harte welkom! Woensdag 15 maart van 10.00-12.00 uur in Dorpshuis De Spil, Plantagebaan 223, 4725 AC Wouwse Plantage. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Donderdag 16 maart

Workshop De Supermarktexpeditie!

13:30 | Roosendaal voor Elkaar

De supermarkt, het kan een aardige jungle van producten zijn. Er zijn zoveel keuzes. Welke crackers kan je het beste eten? Met welke producten kan jij snel een goede maaltijd maken? En wat is er waar van wat er op de verpakking staat? Deze, en nog veel meer vragen zullen beantwoord worden tijdens deze workshop. Het hoeft niet moeilijk te zijn om met de juiste voeding in je boodschappentas naar huis te gaan. Voeding waar jij energie van krijgt en voeding waardoor jij je lekker in je vel voelt. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat! Meer info en aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/4662


 

Vrijdag 17 maart

Modeshow van de Kledingbank

11:00 | Basisschool De Vlindertuin

In samenwerking met de gemeente Roosendaal is in het kader van bestaanszekerheid een kledingbank opgericht De Kledingbank Roosendaal bevindt zich aan de Edisonstraat 55. Bij de Kledingbank kan iedereen die op het sociaal minimum leeft elke maand gratis acht stuks kleding per persoon komen uitzoeken. Om wat meer bekendheid te krijgen organiseert de Kledingbank een modeshow op vrijdag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur in het gebouw van basisschool De Vlindertuin in de Rector Hellemonsstraat 4. Kinderen die op kosten van Stichting Paul gaan sporten kunnen bij de kledingbank 2 x per jaar sportkleding uitzoeken.

 

Zaterdag 18 maart

Tentoonstelling

13:30 | Cultuurhuis Bovendonk

Tentoonstelling Muzikaal Roosendaal: harmonieën, drumbands en carnavalsbands - tot en met 15 april, iedere dinsdag van 13.30-16.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis, Bovendonk 111, Roosendaal. Tentoonstelling van Heemkundekring Roosendaal. Toegang gratis.


Verhalenmiddag

14:00 | St. Josephkerk

Op zaterdag 18 maart houden erfgoedcentrum Tongerlohuys, heemkundekring 'De Vrijheijt van Rosendale', het Hurks Genootschap en de Sint-Norbertusparochie een verhalenmiddag over twee markante Roosendalers die aan de oorsprong van de Josephwijk hebben gestaan: deken Herman van Mierlo en architect Jac. Hurks. Jan Huige en Hans de Jong nemen u mee in het leven en werk van de legendarische deken Van Mierlo.Joss Hopstaken en Frans van Oorschot spreken over de bekende architect Hurks, die met zijn markante gebouwen zijn stempel op 'ons stadje' heeft gedrukt. De sprekers illustreren hun inleidingen met uniek beeldmateriaal uit de jaren 1920-1960. Vervolgens is het woord aan het publiek: welke verhalen wilt u delen over de deken en/of de architect? Sint-Josephkerk, Sint-Josephstraat 2, 14.00-16.30u. Toegang: gratis, maar een vrije gift is altijd welkom.


 

Oeps nu doe ik het weer

19:30 | Buurthuis Keijenburg

Vanaf september hebben de leden van Komedikato hard gewerkt om de klucht “Oeps nu doe ik het weer" (geschreven door Arwin Hordijk) op de planken te kunnen brengen. Het wordt een lekker middagje of avondje lachen. Buurthuis Keijenburg is de vaste locatie waar de voorstellingen op zaterdag 18 maart 19.30 uur en zondag 19 maart om 14.00 uur plaatsvinden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij entree of via info@komedikatotoneel.nl


 

Zondag 19 maart

Groots opgezette rommelmarkt

9:00 | 

Voor het eerst sinds corona weer terug in Roosendaal een grote rommelmarkt in de locatie Fun zone v/h metsj point De Stok 124703SZ Roosendaal

 

Excursie KNNV Roosendaal

9:30 | Lodge Visdonk

Wil je ook meegenomen worden naar het verleden, naar de tijd van de waterlinies? Op 19 maart zal gids Ad Hellemons van de KNNV Roosendaal een wandeling maken langs Fort de Roovere, één van de grootste forten van de West-Brabantse waterlinie. Gids: Ad Hellemons. Kosten: Gratis. Locatie: Fort de Roovere, Schansbaan 8, 4661PN te Halsteren. Vertrektijd: 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal (meerijdkosten 4 euro) of om 09.30 op locatie.

 

Rommelmarkt

9:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Zondag 19 maart is er weer een rommelmarkt in wijkhuis 't Dijksteeke. Zoals gebruikelijk openen wij de deuren om 09.30 uur en gaan deze weer dicht om 13.00uur. Loop eens binnen om rond te neuzen tussen het zeer gevarieerde aanbod van onze standhouders.

 

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondag 19 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur, zaal open vanaf 13.00 uur.

 

Dinsdag 21 maart

19e Verkeersdoolhof Vrouwenhof

9:00 | Vrouwenhofpark

Op 21, 22 en 23 maart vindt in park Vrouwenhof te Roosendaal het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof plaats, dit zal steeds in de ochtend zijn. Wethouder Mobiliteit Sanneke Vermeulen zal hiervoor op 21 maart om ca. 8.45 uur de opening verrichten. Bijna 730 leerlingen uit groep 7 van 28 scholen zullen hieraan deelnemen. In het park worden juniorverkeersborden en juniorverkeerslichten weggezet. In dit ‘verkeersborden-doolhof’ moeten de leerlingen hun weg zien te vinden. Op basis van de borden beslissen ze welke weg ze wel of niet in mogen rijden en passen ze de verkeersregels toe. Hiermee oefenen ze hun theoretische verkeerskennis en brengen ze deze in praktijk, in een beschermde omgeving. Ook zal er een dodehoek training worden gegeven door Saver. In mei moeten de kinderen hun verkeerskennis ook in het echte verkeer laten zien bij het praktisch verkeersexamen op de openbare weg. Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof starten, worden hun fietsen technisch gecontroleerd door leerlingen van het Da Vinci College in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De organisatie van het doolhof is in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal, in samenwerking met Nationale Jeugdronde, Saver, Gemeente Roosendaal, Da Vinci College, Edux en vele vrijwilligers. Aan de drie best presterende scholen zal enkele dagen na het doolhof, namens VVN afdeling Roosendaal, een prijs worden uitgereikt.


 

DIGIpunt Keijenburg

10:00 | Buurthuis Keijenburg

DIGIpunt Keijenburg van 10.00-12.00 uur dinsdagmorgen in Buurthuis Keijenburg. Gratis hulp bij vragen over smartphones, tablets en laptops.

 

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdagmiddag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 uur tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt. En dit alles onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.