Team A derde tijdens laatste plaatsingswedstrijd
Team A derde tijdens laatste plaatsingswedstrijd Foto: trainster

Beide teams Dynamo brons tijdens plaatsingswedstrijd 

ROOSENDAAL - De twee bovenbouw teams van de A selectie van Dynamo Roosendaal hebben op 11 maart hun derde kwalificatie mogen turnen in Volendam. 


Team B turnde in ronde drie. De jeugd turnsters uit dit team mochten de spits afbijten met sprong. Jada, Iris en Sterre sprongen alledrie een zeer nette sprong, een mooi begin van de wedstrijd. Daarna door naar brug hier moest Dewi een tussenzwaai na haar wippertje doen en Sterre een buikdraai maar verder waren beiden oefeningen zonder grote fouten. Renate had een zeer mooie oefening en haalde een het hoogste punt van het team op brug. Op balk moest het team 1 val incasseren verder waren de oefeningen eigenlijk netjes. Op vloer was het de dag van Jada vandaag een prachtige oefening met mooie series erin zorgde voor het hoogste punt voor team B. Het teamresultaat was vandaag goed voor een zeer nette derde plaats. Het team heeft zich als vierde geplaatst voor de halve finale. 

Hierna mocht team A turnen. Dit team moet het zonder Manouk stellen die helaas nog steeds geblesseerd is. Dus de twee jeugd eredivisie turnsters Naomi en Bryanna tellen samen als de derde turnster in dit team. Ook dit team begon op sprong, deze waren ook alledrie zeer netjes met een extra vermelding voor Bryanna die het hoogste punt binnensleepte voor het team. Daarna naar brug waar Joany en Esmee nette oefeningen wegzette wat ervoor zorgde dat Bryanna zolendraai voorover opnieuw mocht proberen. Helaas lukte de draai niet maar ze loste het netjes op door onderlangs te draaien. Op balk moest iedere turnster van dit team een val incasseren. Maar de jury was streng en de punten vielen hier een beetje tegen. Als laatste naar de vloer, hier werden zeer nette vloeroefeningen weggezet, de jury miste bij zowel Esmée als Joany 0,4 punt in hun sprongenseries deze punten zijn gelukkig nadien alsnog toegekend aan hun oefeningen. Door de foutjes op balk en een twee seconden te lange vloeroefening kwam het team net tekort voor plaats twee maar ze mochten ook deze kwalificatie op het podium plaatsnemen op de derde plaats deze keer. 

Team A heeft zich als tweede geplaatst voor de halve finale die volgende week plaats vind voor deze turnsters. Goed gedaan allemaal![n]