Afbeelding
Foto: Nienke Frankfort

Roosendaal - Tijdens de uitreiking van het keurmerk Schone School kijkt afvalcoach Erwin van den Tol toe hoe 28 basisscholen uit Roosendaal zich inzetten voor een schone omgeving. Hij spreekt de toeschouwers toe en geeft de leerlingen uitleg over zijn werk.


"Wat is nu precies een afvalcoach?" begint presentator Joost zijn interview met afvalcoach Erwin. "Een afvalcoach is iemand die vanuit de gemeente mensen adviseert over het goed scheiden van afval." legt Erwin uit. "Dus als ik afval rondom een ondergrondse container tegenkom kan ik jou bellen?" vraagt Joost zich af. "Dan kun je inderdaad mij bellen" bevestigt Erwin "Ik zal dan contact opnemen met Saver, want zij zijn verantwoordelijk voor het afval in en rondom een ondergrondse container." "En hoe wordt dit probleem dan uiteindelijk opgelost?" stelt Joost zijn vraag verder. "Ik ga dan na wie er gebruik maken van deze ondergrondse container. Deze mensen zal ik dan uitleg geven over afval scheiden en over waarom dit belangrijk is. Ook zal ik ze tips meegeven over hoe ze dit in het vervolg beter kunnen aanpakken." legt Erwin uit. 

"Kunnen de leerlingen van deze basisscholen dan ook voor vragen bij jou terecht?" vraagt Joost. "Ja, dat kan" zegt Erwin "Ze kunnen mij vinden via de website www.rsdaandebak.nl, daar heb ik een eigen button als je daarop klikt kun je vragen stellen over bijvoorbeeld beter afval scheiden." [n]