Afbeelding
Foto: Nienke Frankfort

Roosendaal - Vrijdag 17 maart namen de troste leerlingen van 28 basisscholen in Roosendaal het keurmerk Schone School in ontvangst. Tijdens de feestelijke uitreiking deelde sommige van hen hun visie op een schone omgeving en afval scheiden.


Wethouder Klaar Koenraad en presentator Joost overhandigde tijdens de uitreiking het keurmerk aan de leerlingen van een groot aantal basisscholen in Roosendaal. De leerlingen hebben zich dan ook hard ingezet voor een schone omgeving en het scheiden van afval. "Zwerfafval is voor mensen die te lui zijn om naar een prullenbak te lopen." klinkt het op een creatief filmpje van basisschool de Ziezo. En ook de leerlingen van speciaal basisonderwijs De Kameleon hebben ambitieuze doelstellingen: "Of het nu vroeg of laat in het schooljaar is, dit schooljaar gaan we sowieso nog de omgeving rondom school opruimen!" spreekt een leerling de toeschouwers toe.
Verschillende leerlingen van de Sponder zijn al actief aan de slag geweest. "Tijdens het opruimen kwamen we veel gekke dingen tegen, een fietszadel, een droogrek en glazen flessen." vertelt een leerling verontwaardigd. Kinderen van basisschool de Watermolen kunnen dit alleen maar beamen "Wij vonden pakken melk en lege bierflesjes!" Wat de kinderen het meest verbaast is het feit dat men afval op straat gooit terwijl er prullenbakken in de buurt staan. En dat is natuurlijk ook de reden dat al deze leerlingen zich hard maken voor een schone school en een schone omgeving.[n]