Woensdag 19 april

Vergeet niet te Buurten

10:00 | Dorpshuis de Spil

In een klein gezelschap, praten over allerlei zaken die met het geheugen te maken hebben, bespreken waar u tegenaan loopt, tips krijgen hoe hiermee om te gaan en lotgenoten ontmoeten. Wij kunnen u ook wegwijs maken in het aanbod van hulp en ondersteuning in de regio. Bent u iemand of zorgt u voor iemand met geheugenproblemen, u bent van harte welkom! Ervaar dat u er niet alleen voor staat. Woensdag 19 april van 10.00-12.00 uur, Dorpshuis De Spil, Plantagebaan 223, 4725 AC Wouwse Plantage. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Expositie in galerie via strata

12:30 | galerie VIA STRATA

Van 1 april t/m 13 mei is er in galerie VIA STRATA werk te zien van de Indonesische graficus Dodog Soeseno. Dodog maakt gevarieerd, vrolijk en verrassend werk. De galerie is geopend tijdens exposities op woensdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 en op afspraak. De galerie is gevestigd in de Stationsstraat 23 (naast de voormalige dansschool De Bra) in Roosendaal. 0641757921

 

Seniorenmiddag

16:00 | Pastoraal Steunpunt Zuid

Graag nodigen wij u uit voor de seniorenmiddag op woensdag 19 april om 14.00 uur in het Pastoraal Steunpunt Zuid, Kroevenlaan 100 Roosendaal. Rond 16.00 uur sluiten we de middag af. Deze middag staat in het teken van: Lentegedichtjes. U mag zelf een lentegedichtje schrijven of misschien heeft u ergens een gedicht over de lente bewaard. Kortom, alles over de lente is welkom. We gaan er samen een inspirerende middag van maken! Aanmelden: Tot uiterlijk 17 april kunt u een bericht sturen naar: seniorenpastoraat@sint-norbertusparochie.nl of bel 0165-534667.

 

Lezing over ruimtevaart

20:00 | Huis van de Westrand

Op woensdag 19 april organiseert Astronomievereniging Orion een lezing over ruimtevaart. De spreker, Marco van der List, is al meer dan 30 jaar actief als amateurastronoom en lid van Astronomievereniging Orion. In deze presentatie neemt de spreker u mee op reis naar het hemellichaam dat het dichtst bij ons staat: de Maan. Zo komen het ontstaan van onze naaste buur in de ruimte, de invloed van de Maan op de Aarde en het vroege ruimteonderzoek aan bod. De lezing wordt gegeven in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 te Roosendaal. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl.

 

Donderdag 20 april

Veiliger fietsen tot je 100ste

8:45 | 

KBO-Roosendaal organiseert samen met Aleco en diverse andere partners op donderdag 20 april een eerste editie van 'Doortrappen Roosendaal', ten behoeve van alle senioren in de gemeente Roosendaal. Deelname is gratis, voor zowel leden als niet leden van KBO. Op deze dag kunnen de deelnemende senioren in de ochtend of de middag deelnemen aan het programma van 'Doortrappen. Door tevens aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl (er zal een gezonde lunch worden verstrekt, vanuit Thuiszorg West-Brabant zal een diëtiste aanwezig zijn en deelnemers kunnen op een speciale smoothie fiets hun eigen smoothie maken), mikt de organisatie op meer effecten dan puur het informeren over en ervaren van veilig fietsen. Locatie: Aleco/ Talentencentrum Zuidwest Nederland, Nispenseweg 3, Sportpark Vierhoeven, Roosendaal. Deelname is gratis! Inschrijven kan via de website www.aleco.nl. Of stuur een email naar: info@aleco.nl of bel naar 0165-743005, janhendrikx.1@kpnmail.nl of bel naar 0165-556499


 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdagavond 20 april wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 20.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. U bent van harte welkom.

 

Vrijdag 21 april

Praatje en gezelschap

12:00 | Levensschool

Op vrijdag 21 april staan de deuren van de Levensschool aan de Benedendonk nr 1 open voor Roosendalers die behoefte hebben aan een praatje, gezelschap en een heerlijke gratis lunch. Een team van vrijwilligers heten u hartelijk welkom. Meldt u tevoren even aan op telefoonnummer: 06-53324291.

 

Zaterdag 22 april

Wandel de struikelstenenroute

10:30 | All Book’d Up

Zaterdag 22 april organiseert schrijver Saskia van den Brand een wandeltocht langs een aantal van de struikelstenen in het centrum van Roosendaal. In haar boek Roosendaalse kinderen in oorlogstijd heeft zij verhalen geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Het laatste verhaal uit haar bundel gaat over struikelstenen. Na afloop is er mogelijkheid om de schrijver meer te vragen over haar boek en te signeren. De wandeltocht begint en eindigt bij All Book’d Up. Start wandeling: 10.30 uur of 13.30 uur? Eindtijd wandeling: 11.30 uur of 14.30 uur Totale lengte wandeling: maximaal 2 kilometer Aanmelden kan via All Book’d d Up. Route is ook geschikt voor mindervaliden. Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden https://allbookedup.nl/events/struikelstenenroute-loop-mee-langs-het-verleden/

 

Bezoek de OLV Kerk

14:00 | OLV Kerk

Iedere zaterdagmiddag is de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade geopend van 14.00 tot 15.30 uur. Dit om een kaarsje op te steken, de stilte te ervaren of om zomaar even binnen te kijken. De Onze Lieve Vrouwekerk (Paterskerk) is gebouwd in 1874 en heeft de beschermde status als rijksmonument. Toegang gratis. Bezoek ook de achter de kerk gelegen Paterstuin, een oase van rust!

 

Maandag 24 april

BiebFabriek

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Doe jij deze vakantie mee met de BiebFabriek? We gaan namelijk iets superleuks doen: een stop motion filmpje maken van jouw favoriete gedicht! Hierbij maak je veel foto’s met kleine verschillen. Als je deze foto’s snel achter elkaar afspeelt, lijkt het alsof de foto’s bewegen! Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent. Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek.

 

Dinsdag 25 april

10:00 | 

Alzheimer Café Roosendaal wil u graag uitnodigen voor een kleinschalige bijeenkomst bij u in de buurt. In een klein gezelschap, praten over allerlei zaken die met het geheugen te maken hebben, bespreken waar u tegenaan loopt, tips krijgen hoe hiermee om te gaan en lotgenoten ontmoeten. Bent u iemand of zorgt u voor iemand met geheugenproblemen, u bent van harte welkom! Dinsdag 25 april van 10.00-12.00 uur. Het Multifunctioneel centrum de Geerhoek, Kloosterstraat 19b, 4724 EE, Wouw. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdagmiddag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 uur tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt.

 

Lezing: Lichaamstaal van bomen

19:30 | MEC

Dat bomen een eigen leven leiden, is al lang geen geheim meer. Maar dat bomen ook tot ons “spreken” is misschien wel een nieuw gegeven. Gilbert Verhoeven is een specialist op het gebied van bosbeheer en bomen. Hij gaat een lezing geven over de ’lichaamstaal van bomen’. Vind jij dit een interessant onderwerp? Kom dan langs op 25 april om 19.30 bij het MEC T-huis Visdonk, Dennescheerdersdreef 11, Roosendaal. Dit is voor iedereen die het interessant vind en het is gratis

 

Digitale Ondersteuning Keijenburg

10:00 | Buurthuis Keijenburg

De Digitale Ondersteuning bij buurthuis Keijenburg verleent alleen praktische ondersteuning bij de bediening van apparaten en/of software. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Gratis hulp bij vragen over smartphones, tablets en laptops.

 

Woensdag 26 april

Longpunt Roosendaal

14:00 | Thuiszorg West-Brabant

Quirine Altorf, diëtiste van TWB, geeft een presentatie over voeding bij COPD. Thuiszorg West Brabant, Belder 2-4, 4704 RK Roosendaal. Gratis deelname. Meer informatie via westbrabant@regio.longfonds.nl. Wij verzoeken u om tijdens de bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.