Leerlingen NGM bij de voedsel- en kledingbank
Leerlingen NGM bij de voedsel- en kledingbank Foto: A. Elzakkers

Inzamelingsactie Norbertus Gertrudis Mavo een succes!

Algemeen

ROOSENDAAL - Enkele jaren geleden is de Norbertus Gertrudis Mavo gestart met een projectweek voor de tweedejaars leerlingen waarin het onderwerp media centraal staat. Sinds vorig jaar zijn deze lessen zijn gekoppeld aan een actueel thema; dit jaar is het thema armoede. Om een bijdrage te leveren heeft de school twee goede doelen gekozen. 

Voor het eerste goede doel verzamelen de leerlingen plastic flessen en blikjes in de hiervoor bestemde bakken in het schoolgebouw. De opbrengst hiervan doneren zij aan GIRO 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

 “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen bewust worden van wat er speelt in de wereld. En dat men voor elkaar klaar kan staan in moeilijke tijden. Zo deden we dat vorig jaar voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en doen we dat dit jaar voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.” 

Naast het inzamelen van de plastic flessen en blikjes hebben zij een inzamelingsactie gehouden voor de voedsel- en kledingbank in Roosendaal. Spullen als: lang houdbare voeding, beautyproducten, kleding en schoeisel zullen persoonlijk worden afgegeven bij de voedsel- en kledingbank. De leerlingen krijgen hier meteen een uitleg en korte rondleiding. 

 “Door de ingezamelde spullen samen naar het laatstgenoemde doel te brengen, weten de leerlingen waar ze het voor doen en weten ze ook waar het terecht komt. Echt een stukje bewustwording.”

Buiten het steunen van de goede doelen zijn de tweedeklassers ook aan de slag gegaan met diverse medialessen. Hier leren ze dat je niet alle berichten op social media voor waarheid kan aannemen en dat er veel fake news heerst op de kanalen. Om hier actief mee aan de slag te gaan hebben zij een eigen social media spel gemaakt en hun bevindingen verwerkt in muurkranten. 

Inzamelingsactie bij de NGM
Leerlingen NGM bij de voedsel- en kledingbank