Leo Rijpert Cup 2023

ROOSENDAAL - Het intenationale toernooi bij RSC Alliance is inmiddels een ware traditie in de meimaand.


Aansprekende clubs komen van heinde en verre om deel te nemen aan dit voetbalfeest. Dit jaar zijn er twee toernooidagen, op donderdag 18 mei 2023 voor spelers onder 15 jaar en op zondag 21 mei 2022 voor de jeugd onder 13 jaar. 


De opening van het toernooi vindt plaats om 09.30 uur en de prijsuitreiking zal voltooid zijn omstreeks 18.00 uur.


Voorheen stond het internationale voetbaltoernooi van Alliance bekend als de Tamoil Cup, maar na het overlijden van Leo Rijpert in 2014 is het toernooi als eerbetoon omgedoopt tot de Leo Rijpert Cup. “Leo was een Alliance-man pur sang en daarnaast in de omgang een warm, sociaal en belangstellend mens”, zo legt Jos Gommers, voorzitter van de organisatie, uit. Rijpert werd in 1979 bestuurslid, in 1988 jeugdvoorzitter en was van 2000 tot 2009 voorzitter van RSC Alliance. 


Ieder jaar weer onderscheidt het toernooi zich door deelname van vele vooraanstaande betaald voetbalorganisaties uit Nederland en België. 


Ook dit jaar zijn er weer een aantal grote namen aanwezig zoals SC Heerenveen, FC Groningen, Cercle Brugge en Sparta Rotterdam. Uiteraard zijn de jeugdteams van NAC Breda, waarmee het toernooi samen georganiseerd wordt, ook weer aanwezig. 


De wedstrijden starten op beide dagen rond 10 uur![n]