Jeugd roeiers actief op
wedstrijden

ROOSENDAAL - Zondag 16 april zijn wij met 9 jeugdleden en begeleiders naar de Regiowedstrijd bij roeivereniging Beatrix Eindhoven geweest. Voor een aantal jeugdleden was het de eerste keer dat ze hun krachten konden meten met leeftijdgenoten van roeiverenigingen uit Eindhoven, Breda, Cuijk, Maastricht, Den Bosch, Nijmegen en Tilburg. 


Er waren diverse combinaties gemaakt die op een baan van 400 meter mooie strijd leverden. Uiteindelijk leverde dit 4 medailles op, waarvan drie voor Jennifer Jansen en één voor de ploeg Matthijs Schoonen, Jaiman Wullems, Roan Notenboom en Ebi Nowicki met stuurman Yves Hamelink. Een leuke en geslaagde dag bij Beatrix. 

Op 14 mei organiseren wij de Regiowedstrijd in Roosendaal op ons eigen roeiwater en gaan dan proberen deze score flink op te schroeven. Aanmoedigen van onze jeugdleden kan langs de Vliet en bij de vereniging. iedereen is welkom op de Vlietweg 60 in Roosendaal.

Op De Bosbaan in Amsterdam, de oudste (1937) 2km roeibaan van de wereld, deed zondag 16 april onze roeitalent Tara van Veen mee aan de eerste 2km wedstrijd van het seizoen. Zij deed mee in het wedstrijdveld meisjes15/16 jaar in de skiff (een zeer smalle eenpersoonsboot). In de voorwedstrijden was haar finishtijd zodanig dat zij in de B-finale kwam. In een 6 ploegenbaan(6 roeisters starten gelijk) roeide zij een sterke race. De laatste 300 meter wist zij nog de op de 1e plaats liggende roeister met een zeer sterke eindsprint dicht te naderen en eindigde op een verdienstelijke 2e plaats met 5 sec. achterstand. 

De volgende 2km wedstrijd is voor haar op zaterdag 29 april op de Watersportbaan bij de Beekse Bergen.[n]