Afbeelding
Foto: Elles Jansen

ROOSENDAAL - Op donderdag 27 april kleuren de straten in de gemeente Roosendaal weer fel oranje. Van vrijmarkten tot aan een feestweek, in alle dorpen zijn er genoeg activiteiten op Koningsdag om jong en oud te vermaken.


Roosendaal

Op het Tongerloplein, Kerkstraat en in de Molenstraat voor het Tongerlohuys vindt van 07.00-16.00 uur de traditionele vrijmarkt plaats. Iedereen is welkom met tweedehands speelgoed, kleding en andere snuisterijen.  Rond 11.00 uur worden de gedecoreerden uit de gemeente Roosendaal ontvangen in De Kring. De voorzitter van de Oranjestichting en de burgemeester van de Gemeente Roosendaal houden een korte speech. Toni Raats bespeelt van 12.00-12.45 uur het carillon van de St. Jan.  Vanaf 12.45 uur is er een optreden van de Gildezonen op het podium voor het oude Raadhuis. Om 13.00 uur vindt het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus plaats. Vanaf 14.30 uur speelt hier The Valley Sound Big Band.  In de Molenstraat zijn er 's middags activiteiten voor kinderen zoals springkussens, een sweeper en een hindernisbaan. Op de Markt staan enkele kermisattracties en is er muziek.. Op het podium op de Bloemenmarkt  is er een DJ met jaren 80 en 90 muziek. Op het podium in de Molenstraat treden verschillende bands op waaronder Squander Squad.

Wouw

Vanaf 10.00 uur start het traditionele gedeelte, de aubade. De start van de kinderfietstocht is om 11.00 uur met aansluitend de opening en prijsuitreiking. Vanaf 12.00 uur start het entertainment en is er tevens een vrijmarkt voor jong en oud op de markt. Zoals ieder jaar staan er weer diverse attracties voor de jeugd. Tijdens Koningsdag is er in de feesttent live muziek van Corné van Meer en de dj's van BajoSound draaien op volle toeren.

Wouwse Plantage

Wouwse Plantage viert de verjaardag van de koning op het terrein van de Natuurpoort met als thema: Op d'n boerderij. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo is er een bingo en kun je voor een klein bedrag frietjes met een snack eten. 

Nispen

Op 27 april start de dag met de Oranjemarkt van 10.00-12.00 uur. Harmonie St. Caecilia geeft vanaf 10.30 uur een mini-concert in het dorpshuis. Vanaf 13.30 uur kun je starten met de familiefietstocht van ca. 17 kilometer met het spelelement Pretparkattracties, of een fietstocht van ca. 35 kilometer. Aan het einde van de fietstocht kun je bij Nisipa gezellig frieten met een snack eten. 

Moerstraten

In Moerstraten wordt om 9.30 de vlag gehesen ter ere van de koning, maar daar aansluitend de versierde fietsroute. De rest van de ochtend kunnen kinderen zich vermaken met een springkussen, schminken en spelletjes. De ochtend wordt afgesloten met een heerlijke picknick. Ook in de middag kan het plezier niet op, en in de avond is er een oriëntatie-fietstocht voor het hele gezin. Moerstraten sluit de dag af met het Oranjebal!

Heerle

Deze dag start om 10:30 uur bij de kerk met de aubade en het hijsen van de vlag onder muzikale begeleiding van Harmonie Juliana. Om 11:00 uur start de Koningstocht. Een kleine tocht door het dorp, waarbij je zo feestelijk en ludiek mogelijk verkleed kunt meelopen. De kinderen mogen ook meedoen op een versierde step, fiets, skelter of welk klein kindervervoersmiddel dan ook. Vanaf 12:30 uur is er een spellenmiddag. De kinderen (lagere school) kunnen lekker actief met oudhollandse spellen aan de slag zoals zaklopen en spijkerpoepen. Voor de allerkleinste kinderen hebben we tot 15.00 uur leuke spelletjes op het plein voor de school en de kerk zoals eendjes vissen, ringen werpen en muismeppen. Daarna kan iedereen nog Heerl’k verder blijven feesten op het terras van Gastvrij de Schalm. Bij slecht weer zijn we te vinden in Dorpshuis de Schalm.[n]