Afbeelding
Foto: Amy Klaverveld

'Het is tijd voor de komende tien jaar'

ROOSENDAAL - Het jaarlijkse evenement ColSensation is al tien jaar een begrip in en buiten Roosendaal. Afgelopen jaar zwaaide voorzitter Teun Suijkerbuijk af en gaf hij het stokje door aan Debbie van Hooijdonk. Ze wil graag vernieuwing brengen in het evenement maar dat kan natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd. "Het gedachtegoed achter de ColSensation blijft, net als het doel. Dat zal altijd hetzelfde blijven."


De ColSensation is een van de vele activiteiten dat Stichting Doelbewust organiseert. Het doel van stichting Team Doelbewust is om, met al deze evenementen, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kanker gerelateerde goede doelen. Met landelijke bekendheid (bijvoorbeeld KWF, KiKa en Stichting Roparun) maar ook de regionale doelen zijn enorm belangrijk. Het geld wat in deze regio wordt opgehaald dient zeker ook in deze regio terug te komen bij goede doelen.


Als nieuwe voorzitter heeft Debbie van Hooijdonk een goede reputatie hoog te houden maar ze weet waar ze aan begint. "Ik heb in 2017 zelf meegefietst en ik ging enkele jaren daarvoor ook al mee," vertelt ze. Ze zit inmiddels al twee jaar bij de organisatie van de ColSensation en dit jaar mag ze zich voorzitster noemen. Ze werd persoonlijk benadert door Teun. "Ik heb er wel eerst goed over na moeten denken. Ik wilde wel dat het team achter mij zou staan. Toen ik er eenmaal over na had gedacht, toen durfde ik deze uitdaging wel aan!"


Debbie ziet haar nieuwe rol wel zitten en gaat er met volle moed tegenaan. "Ik wil geen Teun 2.0 worden, ik doe dit op mijn eigen manier." Ze ziet nu al een verjonging in de organisatie en in de deelnemers. "Dat wil ik de komende tien jaar doorzetten. Ik wil graag vernieuwen, maar ik kan niet alles tegelijkertijd aanpakken natuurlijk." De voorzitster wil vooral aanpassingen om het evenement te verduurzamen maar ze benadrukt wel dat de essentie van de ColSensation ongewijzigd blijft. "Het gedachtegoed achter de ColSensation blijft, net als het doel. Dat zal altijd hetzelfde blijven." 


Haar voorganger hield het tien jaar vol. Op de vraag of ze dat zelf ook volhoudt, reageert ze lachend. "Deze rol doe je nu eenmaal niet voor één jaar." Een echte vooruitblik over tien jaar is voor Debbie nog moeilijk te geven maar ze heeft al wel ideeën. "Ik hoop dan dat we de kinderen zien van de deelnemers van nu of van een paar jaar terug. Over tien jaar biedt de ColSensation nog steeds een sportieve uitdaging en we willen de saamhorigheid van nu uiteraard behouden."


De elfde editie van de Colsensation komt eraan en Debbie kijkt al met veel plezier vooruit. "Het is de kracht van de Colsensation die het tof maakt. We doen het echt samen. Alles voelt gewoon heel vertrouwd, deelnemers zijn niet anoniem en niets voelt afstandelijk."


Op 15 september 2023 is het tijd voor de elfde editie van de ColSensation. Op dit moment zijn er 180 deelnemers die bereid zijn de Mont Ventoux op te wandelen, fietsen of zelf hardlopen. Ook grotere teams en scholen doen mee. Wil je zelf ook de uitdaging aan gaan? Aanmelden kan nog tot 1 mei via colsensation.nl.[n]