Woensdag 26 april

Longpunt Roosendaal

14:00 | Thuiszorg West-Brabant

Quirine Altorf, diëtiste van TWB, geeft een presentatie over voeding bij COPD. Thuiszorg West Brabant, Belder 2-4, 4704 RK Roosendaal. Gratis deelname. Meer informatie via westbrabant@regio.longfonds.nl. Wij verzoeken u om tijdens de bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.


 

Expositie in galerie via strata

12:30 | galerie VIA STRATA

Van 1 april t/m 13 mei is er in galerie VIA STRATA werk te zien van de Indonesische graficus Dodog Soeseno. Dodog maakt gevarieerd, vrolijk en verrassend werk -in deze expositie op klein formaat- in verschillende technieken. De opening is zaterdag 1 april om 16.00 en wordt gedaan door emeritus hoogleraar Anke Niehof. Zij was verbonden aan de WUR (vroegere Landbouwuniversiteit te Wageningen). Ze heeft lang in Indonesië gewoond en was jaren voorzitter van het Prins Claus Fonds. De galerie is geopend tijdens exposities op woensdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 en op afspraak. De galerie is gevestigd in de Stationsstraat 23 (naast de voormalige dansschool De Bra) in Roosendaal. 0641757921

 

Donderdag 27 april

Live-muziek & karaoke

13:00 | Molenstraat

Koningsdag: Een samenwerking voor jong & oud. Feestelijke live-muziek en feelgood vibes gebracht door Squander Squad & Kenny Weed worden opgevolgd door karaoke tijdens de verjaardag van de Koning. Eerlijk is heerlijk faciliteert leuke, oerhollandse spelletjes en de kleintjes kunnen genieten van gratis ranja en gezonde snacks en zich laten schminken na een rondje op de sweeper. De festiviteiten starten om 13:00 en eindigen wanneer de kelen schor zijn gezongen. Proost op de koning!

 

Vrijdag 28 april

Grote Bingo Wouw

13:30 | Feesttent op de Markt

Op vrijdag 28 april organiseert de Zonnebloemafdeling Heerle-Moerstraten met ondersteuning van handbalvereniging Heerle weer de grote bingomiddag. Er zijn super mooie prijzen te winnen, zoals een Samsung mobiele telefoon, textielpakket en een groot smulpakket. Ook voor de jongere spelers onder ons zijn hele leuke prijzen te winnen. De opbrengst komt geheel aan de voornoemde organisaties en hiervan worden leuke activiteiten georganiseerd. Deze middag is mogelijk gemaakt door de gulle giften van onze sponsors welke allen worden vermeldt op de grote beamer in de verwarmde tent op de Markt in Wouw. Door een gulle gift van Herome zal ook iedereen met een goodiebag naar huis gaan. Aanvang van deze middag is 13.30 uur.

 

Paasviering Wildenborch

14:30 | De Wildenborch

Vrijdag 28 april is om 14.30 uur de maandelijkse eucharistieviering in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch. Hoewel 3 weken na Pasen, staat deze dienst, waarin Claude Covemaeker voorgaat, nog in het teken van het hoogfeest van Pasen.

 

Zaterdag 29 april

Kledingbeurs EGR

10:00 | Evangelische Gemeenschap Roosendaal

Op zaterdag 29 april wordt er in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap Roosendaal “De Levensschool" aan de Benedendonk 1 in Roosendaal, van 10.00 tot 15.00 uur de halfjaarlijkse kledingbeurs gehouden. U kunt voor een klein prijsje kleding, schoenen, accessoires, etc. aanschaffen en van de opbrengst wordt een deel gebruikt voor het organiseren van lunches voor ouderen en eenzamen en het andere deel gaat naar speelgoedbank Heppie, gevestigd in het gebouw van de EGR. De overgebleven kleding gaat dezelfde dag nog naar een hulporganisatie die het verder verspreidt aan hulpbehoevenden. Kleding inleveren: Zaterdag 15 april van 9.00-13.00u; zaterdag 22 april van 9.00-13.00u; donderdag 27 april 10.00-17.00u; vrijdag 28 april 10.00-15.00u.

 

Bezoek de O.L.Vrouwekerk

14:00 | OLV Kerk

Iedere zaterdag is de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade geopend van 14.00 tot 15.30 uur. Dit om een kaarsje op te steken, de stilte te ervaren of om zomaar even binnen te kijken. De Onze Lieve Vrouwekerk (Paterskerk) is gebouwd in 1874 en heeft de beschermde status als rijksmonument. Toegang gratis. Bezoek ook de achter de kerk gelegen Paterstuin, een oase van rust!

 

Tweedehands kledingbeurs EGR

10:00 | Evangelische Gemeenschap Roosendaal

Op zaterdag 29 april wordt in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap Roosendaal, Benedendonk 1, weer een tweedehands kledingbeurs gehouden. Hier kunt u voor miniprijzen leuke kleding aanschaffen. De opbrengst gaat naar speelgoedbank HEPPIE, gevestigd in hetzelfde gebouw, en voor het organiseren van lunches voor ouderen en alleenstaanden. U kunt nog kleding doneren op donderdag 27 april van 10.00 - 17.00 uur en vrijdag 28 april van 10.00-15.00 uur. Ook is er zaterdag een gezellige koffiehoek.

 

Zondag 30 april

Van Gogh in Markant Wouw

14:00 | Markant

Van 16 april tot 25 juni zijn kunstwerken te zien van o.a. Van Gogh, Vermeer en Magritte te zien vormgegeven in een sieraad. Kiona van Herwijnen heeft diverse kunstwerken van verschillende grote kunstenaars vertaald naar een sieraad. Bekende schilderijen zoals Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, De zonnebloemen en de Sterrenhemel van Vincent van Gogh , maar ook Escher en Magritte ontbreken niet in serie kunstwerken in sieraden. Kunstwerken vertaald naar een mooie broche, hanger, oorbellen of ring. Nieuwsgierig geworden. Kom langs in Markant. Iedere zondag geopend van 14.00u tot 17.00u. Toegang is gratis. Markant, Markt 14 in Wouw


 

Maandag 1 mei

BiebFabriek

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Doe jij deze vakantie mee met de BiebFabriek? We gaan namelijk iets superleuks doen: een silhouet gedicht schrijven! Eerst moet je even heel stilliggen, terwijl je silhouet wordt overgetrokken op een groot stuk papier. Daarna zoeken we woorden die passen en rijmen bij jou. Na afloop worden de silhouetgedichten tentoongesteld in de bibliotheek. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent. Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek.


 

Vergeet niet te Buurten in Kalsdonk

13:30 | buurtcentrum Kalsdonk

Alzheimer Café Roosendaal wil u graag uitnodigen voor een kleinschalige bijeenkomst bij u in de buurt. Bent u iemand of zorgt u voor iemand met geheugenproblemen, u bent van harte welkom! Maandag 1 mei van 13.30-15.30 uur, Buurtcentrum Kalsdonk, Rector Hellemonsstraat 2a, 4702 RH Roosendaal. Meer info: alzheimercafe.Roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl

 

Dinsdag 2 mei

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt. En dit alles onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

 

Woensdag 3 mei

Bingo

13:30 | wijkcentrum De Bergspil

Gezellige bingo bij Wijkcentrum De Bergspil op woensdag 3 mei. Aanvang 13.30-16.00 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur. Leuke pakketten te winnen en extra loterij door diverse sponsoren. Min. leeftijd 18 jaar. Locatie: Tolbergcentrum 158, 4708 HK Roosendaal, tel. 0165-547848.