Op de foto met de kabouter prijzen
Op de foto met de kabouter prijzen Foto: Rene Poppe

De Jeugd Natuur Groep ging op speurtocht

Algemeen

WOUWSE PLANTAGE - Op zaterdag 15 april kon de J.N.G. deelnemen aan de activiteiten georganiseerd op de Natuurpoort in Wouwse Plantage.

Hier werden verschillende veiligheid gerelateerde thema’s voorgesteld aan het publiek. Dit alles wegens het 10 jarig bestaan van de buurtpreventie Wouwse Plantage, een mijlpaal dus..

Onder een prettig zonnetje kregen de kinderen en ouders uitleg van de politie, dierenambulance, brandweer  en natuurlijk de buurtpreventie. Ook konden de kinderen getuige zijn van politiehonden in opleiding, en wat de honden hier zoal voor moeten doen en kunnen.

De opening werd verricht door onze burgemeester Han van Midden die belangstellend eerst een rondje deel langs de verschillend opgestelde kraampjes. Na het woordje van de burgemeester was het de beurt aan de kinderen om aan het werk te gaan. Verdeeld over drie groepen begonnen ze aan de speurtocht via het Leemputtenpad. De rode sportwagen van kabouter Felix  was immers gestolen.

De auto kon terug gevonden worden door verschillende opdrachten  aandachtig en juist uit te voeren. Een puzzel uitvoeren, luisteren naar het verhaal van kabouter Felix en de verbanden leggen. Maar ook boevenplaatjes tellen, dit leidde uiteindelijk naar de kluis. Met de juiste code kon de kluis geopend worden en werd de rode auto gevonden tussen de appels.

Als beloning natuurlijk een appel en blije gezichten. Terug gekomen op de Natuurpoort was er de prijsuitreiking van de gemaakte tekeningen en de uiteindelijke oplossingen gemaakt tijdens de wandeling. Zo kon de J.N.G. twee prijzen in de wacht slepen. Een leuke middag met dank aan de buurtpreventie voor de organisatie.

Volgende activiteit van de Jeugd Natuur Groep is op 13 mei, dan onderzoeken we enkele plassen aan het Molenbeekpad op waterdiertjes en plantjes. Zet dat maar al in je agenda,