Hieronymus 2 behoudt plaats in A-klasse
Hieronymus 2 behoudt plaats in A-klasse Foto: Hieronymus

Hieronymus Minioren door naar de finales

ROOSENDAAL - De minioren van Hieronymus zijn regionaal in de Clubkampioenschappen op een 4e plaats geƫindigd. Samen hebben ze 5225 punten bij elkaar gezwommen.


Punten zijn in de zwemwereld omgerekende seconden. Hoe minder punten je haalt, hoe sneller je hebt gezwommen. Dat punten aantal zorgt ervoor dat onze jongste groep in juni met de finales mogen meedoen. Voor onze zwemmers gaat dat plaatsvinden in ons thuis bad, de Stok. 

Bij de oudere zijn ondertussen ook de laatste competitie wedstrijden gezwommen.

Hieronymus 1 zwom al een tijdje in de Eredivisie. Helaas kwamen ze dit seizoen net een beetje te kort om deze plaats ook voor volgend jaar te handhaven. Het hele seizoen stonden ze al op of rond plaats 15. Met een uiteindelijke 15e plaats hebben ze hun plekje in deze Eredivisie moeten inruilen voor de hoofdklasse. Een stapje lager, maar nog steeds een hele prestatie. Volgend seizoen gaan we een tandje bijzetten en proberen we 'ons' plekje in de Eredivisie gewoon terug te veroveren.

Hieronymus 2 promoveerde vorig seizoen naar de A-klasse en die plaats hebben ze weten te behouden. Met een uiteindelijke 11e plaats regio Zuid en 51e landelijk hebben ook zij een topprestatie geleverd.

De komende weken hebben we nog een vol programma. De Masters zijn dit weekend op het Open Nederlands Masterkampioenschap aanwezig, waar ze weer mooie prestaties neerzetten. Volgende week beginnen de Provinciale Zomer Kampioenschappen, Junioren en ouder komen hier aan de start.4 dagen verdeeld over 2 weekeindes. In juni volgen eerst de Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan voor Jeugd en ouder in Amersfoort. Daarna de NK Junioren LB in Eindhoven. En tussendoor hebben we dus de Minioren Clubmeet finales nog.

Kortom, nog volop actie in die laatste weken van het zwem-seizoen.

Wil je ook een fanatiek en succesvol zwemseizoen meemaken? Kom dan eens sfeer proeven bij ZPV Hieronymus. Gedurende 6 gratis proeftrainingen maak je kennis met de club en het wedstrijd zwemmen.

Minder prestatie gericht maar wel fanatiek zwemmer? Misschien is onze groep Trimzwemmen iets voor jouw, of wellicht past de groep Triatleten beter bij je?

Voor de balsport liefhebbers hebben we de afdeling WaterPolo.

Mail voor meer informatie naar ledenadministratie@zpv-hieronymus.com en kijk voor een korte impressie op FB of Instagram.[n]