Afbeelding
Foto: Organisatie ObstacleSensation

ObstacleSensation komt terug naar Roosendaal voor tweede editie

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - Op zaterdagmiddag 10 juni vindt de tweede editie van de ObstacleSensation plaats op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Dit sportieve event van 4 kilometer met diverse hindernissen is bedoeld als uitdaging en leuk om met vrienden, familie of een voetbalteam aan deel te nemen.

Op zaterdagmiddag 10 juni vindt op Sportpark Vierhoeven de tweede editie van de ObstacleSensation plaats. Dit event heeft een lengte van 4 kilometer en gaat na de geslaagde eerste editie op herhaling. De parcoursbouwers hebben zichzelf uitgedaagd om het succes van vorig jaar te overtreffen. Marjoke Mulders, een van de organisatoren, stelt dat de ObstacleSensation een sportieve uitdaging wil bieden, maar vooral ook een leuk evenement moet zijn om samen met familie, voetbalteam of vrienden aan deel te nemen.

De parcoursbouw staat onder leiding van Ferenc Weisz. Samen met studenten van het CIOS heeft hij een groot deel van de obstakels zelf bedacht. Daarnaast krijgt hij hulp van verschillende partijen, zoals de scouting van Baden-Powell en de luchtscouts Seppe, die beiden ook een hindernis bouwen. Weisz geeft aan dat er door alle creativiteit en hulp een aantrekkelijk parcours voor de deelnemers klaarligt. De studenten van de opleiding Sportkunde op Sporthogeschool Fontys in Eindhoven bieden ook ondersteuning. Zij lopen stage voor SSNB in Roosendaal en verzorgen de promotie van het evenement, zoals het ontwerpen van flyers en posters en het plaatsen van berichten op Instagram en Facebook.

De ObstacleSensation heeft als ambitie om uit te groeien tot een van de pijlers van Stichting Team Doelbewust. Deze stichting zet zich al jaren in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de (palliatieve) zorg voor kankerpatiënten en de strijd tegen kanker. Bekende andere evenementen van Team Doelbewust zijn de CycleSensation en de ColSensation en jaarlijks doet Team Doelbewust ook mee aan de Roparun, dit jaar voor de 13e keer. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam tijdens het Pinksterweekend, gericht op het inzamelen van gelden voor de palliatieve kankerzorg. Door Corona is er dit jaar een alternatieve route door Nederland uitgestippeld, die ook door Roosendaal loopt. Marjoke Mulders vindt het “supermooi om in de nacht van zondag 28 mei op maandag 29 mei als Roosendaals team door ons eigen stadje te rennen. We rekenen op de steun van de vele bekenden langs de kant en hopen groots ontvangen te worden door burgemeester Han van Midden.”

Informatie
De ObstacleSensation vindt op 10 juni plaats op Sportpark Vierhoeven, met de start vanaf het sportcomplex van Aleco. Deelnemers schrijven zich in voor een starttijd en vertrekken dan in groepen over het parcours vol hindernissen. Ook de finish van de run is bij Aleco. Na afloop van de run kunnen deelnemers genieten van een drankje. Meer informatie over de ObstacleSensation is te vinden op de website van Team Doelbewust. Belangstellenden voor de ObstacleSensation kunnen informatie vinden op de website van Team Doelbewust en daar staat ook de link naar de inschrijvingspagina. Vragen kunnen gestuurd worden naar obstacle.sensation@gmail.com