Afbeelding
Foto: Rob van Mechelen

Veelzijdig Bewegen voorziet in een behoefte

ROOSENDAAL - THOR is het nieuwe jaar gestart met een nieuwe beweegvorm, namelijk Veelzijdig Bewegen. Zowel vanuit de eigen leden als ook voor potentiële nieuwe leden, zo kan voorzichtig worden geconcludeerd, lijkt het te voorzien in een behoefte. Heel laagdrempelig zijn we gestart en lijken een nieuwe doelgroep te hebben aangeboord.


Iedere maandag van 13.00 tot 14.00 uur (potentiële nieuwe leden) en van 14.15 uur tot 15.15 uur (THOR leden) werken we voor wandelgroepen en voor hardloopgroepen een veelzijdig programma af. Opkomst en trouwe deelname bevestigen het enthousiasme van de deelnemers. Als organisatoren kunnen we niet anders dan zeer tevreden zijn over de afgelopen weken.

Dat mensen enthousiast zijn tekenen we dan ook graag op uit hun eigen ervaringen:

Ervaring wandelaar: ‘Neem met veel plezier deel, geniet vooral ook van de buitenlucht en ben al veel zelfredzamer’.

Ervaring hardloper: ‘Ben een getrainde en ervaren hardloper en zie het vooral als een positieve bijdrage aan mijn loopactiviteiten’.

In de opzet van de diverse trainingen gaat het bepaald niet om sneller, hoger en verder (dat zijn en waren we gewend in met name de atletiek), maar we doen in ons programma heel veel met dezelfde of vergelijkbare methodieken om vitaal langer te genieten en ouder te worden. Zelfredzaamheid is voor iedereen essentieel, maar naarmate je ouder wordt niet altijd vanzelfsprekend.

Bijkomende factoren zijn dat het geweldig is om een uur in de buitenlucht te sporten en na de training te genieten van een versnapering en bij te praten over de ervaringen van de afgelopen training.

Dat de deelnemers het naar de zin hebben mogen blijken uit bijgaande foto. 

Voorzichtig kunnen we stellen dat Veelzijdig Bewegen een nieuwe norm genoemd mag worden. Daarbij kunnen we ook stellen dat het aan onze verwachtingen meer dan beantwoord.

We zien nu al de eerste resultaten van toenemende spierkracht, coördinatie, evenwicht en niet te vergeten het appèl dat wordt gedaan op de cognitieve functies.

We kunnen niet anders dan zeggen: voorkom spierkrachtvermindering, brozere botten, toename vetpercentage, vermindering zuurstofopname en trager reageren. Blijf de bekende effecten van veroudering zoveel mogelijk voor en sluit je aan.

Velen zijn al enthousiast van start gegaan, het is zeker niet te laat om alsnog aan te sluiten. Wij verwelkomen u graag.


Informatie

Datum: Elke Maandag (elke maandagmiddag, tenzij anders vermeld).

Tijdstip: 13.00-14.00 uur óf van 14.15 -15.15 uur

Locatie: THOR-honk, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 5

Aanmelden: aanmelden@thor-roosendaal.nlAanmelden is niet verplicht, maar wel heel erg fijn.

Doelgroep: Primair gericht op 55+ van elk niveau.

Kijk voor meer info op thor-roosendaal.nl bij nieuws en activiteiten.[n]