Valesca, Roos, Nadja en Selene zwommen twee nieuwe Nederlandse records op de 4x200 meter vrije slag en 4x100 meter wisselslag. Foto: Ronald Englebert

ZPV Hieronymus zwemt Nederlandse records aan flarden

ROOSENDAAL - Van 4 t/m 7 mei vonden de Nederlandse Masterkampioenschappen zwemmen plaats in het moderne sportcomplex Amerena in Amersfoort. Van de Roosendaalse zwemvereniging ZPV Hieronymus verschenen er 7 zwemmers aan de start.

Janne Englebert was de enige heer in het gezelschap. Hij zwom de 1500 meter vrije slag in een nieuw Nederlands masterrecord in de leeftijdscategorie 20 tot 25 jaar (17:10.99) en won daarmee de gouden medaille. Zijn zus Roos won de titel op de 200 meter vlinderslag in 2:38.60. Op de 400 meter wisselslag, 1500 meter vrije slag en 200 meter rugslag eindigde ze op een 2e plaats. Ook won ze het brons op de 800 meter vrije slag.

Ook voor Valesca van den Bogert was het een succesvol weekend. Ze zwom een nieuw Nederlands masterrecord bij de dames 20+ op de 400 meter wisselslag (5:10.65), 100 en 200 meter schoolslag (1:14.77 en 2:39.11). Daarnaast won ze het zilver op de 200 meter wisselslag en brons op de 50 meter schoolslag. Op de 200 meter vrije slag eindigde ze op een 7e plaats.

De zussen Selene Wortel en Nadja Roovers kwamen beide 4x individueel in actie. Nadja werd Nederlands kampioen bij de dames 25+ (25 tot 30 jaar) op de 50 en 100 meter rugcrawl. Op de 50 meter deed ze dit in een nieuw persoonlijk record van 31.94 seconden, die stond sinds 2017. ‘Ik heb de afgelopen tijd veel getraind op de rugcrawl en ben blij dat het er nu ook uitkomt!’, aldus Nadja. Op de 50 meter schoolslag behaalde ze een 4e plaats en op de 200 meter wisselslag de 5e plaats. Selene werd kampioen op de 50 meter schoolslag in dezelfde leeftijdscategorie in 34.10 seconden. Op de 200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag won ze de zilveren medaille. Op de 50 meter vrije slag won ze brons. Het viertal (Valesca, Roos, Nadja & Selene) zwom een nieuw Nederlands masterrecord op de 4x200 meter vrije slag (9:07.56) en 4x100 meter wisselslag (4:36.61).

Op de laatste dag van het toernooi verschenen ook Anne van Loon en Sanne Rebers op het startblok in Amersfoort. Anne werd 29e op de 50 meter schoolslag en 49e op de 100 meter vrije slag bij de dames 20+. Sanne werd 14e bij de dames 20+ op de 100 meter rugcrawl.

Volgende week staat het regionale kampioenschap op de planning met veel deelnemers van ZPV Hieronymus uit Roosendaal. Ook een keer meetrainen? Kijk op www.zpv-hieronymus.com.[n]