van l naar R : Riet Beerendonk reikt Piet Beerendonk Cup uit aan Jan Hagenaars
van l naar R : Riet Beerendonk reikt Piet Beerendonk Cup uit aan Jan Hagenaars Foto: Cor van Nassau

Jan Hagenaars wint 1e Piet Beerendonk cup Alpenjagers

ROOSENDAAL - Bij de Roosendaalse kruisboogschutters van de Alpenjagers is de 1e Piet Beerendonk Cup verschoten. Vanwege zijn grote verdiensten voor de club is de Piet Beerendonk Cup ingesteld, Piet was 62 jaar lid van de Alpenjagers en stond altijd klaar om de helpende hand te bieden bij wedstrijden en was voor de Alpenjagers een groot voorbeeld voor de schutters.


De wedstrijd ging om 3 x 5 schoten op een speciale kaart waarbij maximaal 120 punten geschoten   worden. Dat het zeer moeilijk was bleek wel uit het feit dat geen enkele schutter dit kon halen. Jan Hagenaars bleek met 113 punten ruim winnaar te zijn geworden van de 1e Piet Beerendonk Cup die uitgereikt werd door Riet Beerendonk die duidelijk genoot van deze eer. 

De tweede plaats ging met 93 punten naar Yilmaz Ozcelik en derde werd Bert van Eekelen met 85 punten. De vierde plaats ging naar Jill Beerendonk die 82 punten schoot. De 5e en 6e plaats waren voor Pieter Griffioen en John Schrauwen die beiden 82 punten schoten maar Pieter had een betere steunserie met 77 tegen 63 punten. De 7e plaats was voor Kay Beerendonk met 81 punten, hij werd gevolgd door Peter Hagenaars met 77punten. Frans Joore en Anton van der Ven schoten beiden 71 punten en steunseries van 67 tegen 61 punten. De 11e plaats was voor Henk Meeuwisse met 64 punten , hij werd gevolgd door Leon de Zwart en Cees Beerendonk die beiden 59 punten hadden en steunseries va 56 en 55 punten. Johan van Dijk sloot deze keer de rij met een totaal van 57 punten. 

Voor de schutters was het een bijzondere wedstrijd met een met een grote moeilijkheidsgraad maar iedereen genoot van de wedstrijd en het eerbetoon voor Piet Beerrendonk.[n]