De winnaars Pierre en Theo ontvangen de wisselbeker
De winnaars Pierre en Theo ontvangen de wisselbeker Foto: Lou Aanraad

Remmerswaal Accountants Duocup voor Theo en Pierre

HEERLE- Voor het eerst sinds seizoen 2018-2019 kon er weer een echte finaleweek gespeeld worden in de Remmerswaal Accountants Duocup, het recreatieve tafeltennis-bekertoernooi en de Onora's Duocup Light. Alle finalewedstrijden werden gespeeld bij Harella. Elk deelnemend team was in de gelegenheid om zijn eigen finalewedstrijden te spelen.


De resultaten uit 3 eerdere speelrondes, die op diverse locaties in West Brabant werden gespeeld, zijn bepalend geweest voor plaatsing in 1 van de finalegroepen. Voor de top-4 notering in de hoogste finalegroep, de Remmerswaal finalegroep hadden deze 4 teams zich geplaatst: Prinsenbeek Eagles met Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet. In 2014 waren Alexander en Niels al een keer de winnaars geworden in de hoogste finalegroep. Zowel in 2018 als in 2019 wonnen zij in finalegroep B. Withagen met vader Wout Withagen en zoon Edwin Withagen. In 2017 wonnen zij finalegroep B. PiT met Theo Coppens en Pierre Uijtdehaag. Een derde plaats was tot deze finaleweek het beste resultaat van dit team van Smash Noordhoek. DoJo's met Albert de Jong en Tom van Doorn. Als team nieuw in de duocup. Het was al vrij snel duidelijk dat Theo en Pierre moeilijk te kloppen zouden zijn. In de halve finale waren ze met 3-1 te sterk voor Alexander en Niels. in de finale stonden ze tegenover Tom en Albert die op hun beurt in de halve finale Wout en Edwin achter zich hadden gelaten. Met duidelijke overmacht wisten Pierre en Theo de winst in de Remmerswaal Accountants Duocup te pakken. Namens Smash uit Noordhoek speelden 3 teams mee in de duocup. Team Jut & Jul met Sander van Dongen en Jacqueline van Osta behaalde de tweede plaats in finalegroep B en De Dijkers met Raymond Liebau en Wim Hopmans was het sterkst in finalegroep D. 

Ondanks de Corona-dip namen in totaal ruim 60 teams deel. Op de aanmeldlijst voor volgend seizoen prijken al heel wat namen. Op naar het 26ste duocup-seizoen.[n]