de chauffeur en deelnemer ontvangen een bloemetje van de coördinator
de chauffeur en deelnemer ontvangen een bloemetje van de coördinator Foto: jaap lucieer

Automaatje rijdt 6000e rit in Etten-Leur

Algemeen

ETTEN-LEUR - Bijna twee en half jaar geleden was de eerste rit van ANWB AutoMaatje Etten-Leur. Het officiële startsein werd gegeven op 9 september 2020 door wethouder Frank Vrolijk. Sinds die tijd zijn er al heel wat ritten gereden door de enthousiaste vrijwilligers. 

Dinsdag 20 december werd de 6000ste rit uitgevoerd door Deni Dietvorst, hij reed mevrouw van den Broek van het Anbarg naar haar huis. Bij aankomst thuis werden de twee in het “zonnetje” gezet door de coördinator Jaap Visser. Voor Deni was dit zijn 276ste rit voor het AutoMaatje sinds hij eind augustus 2020 is gestart en voor mevrouw van den Broek was het de 131ste keer dat ze gebruik maakte van het AutoMaatje.

Inmiddels zijn er ca. 370 deelnemers in Etten-Leur die dagelijks gebruik maken van ANWB AutoMaatje en zijn er 36 chauffeurs die met elkaar ca. 100 ritten rijden per week. Door deze grote hoeveelheid ritten hebben we dringend behoefte aan nieuwe chauffeurs.

ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Het initiatief in Etten-Leur is genomen omdat er veel mensen minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of moeite hebben met het gebruikmaken van de aanwezige vervoersvoorzieningen. Het gaat daarbij vaak om korte afstanden, zoals een bezoek aan de huisarts, de kapper, de kaartclub of een goede vriendin. ANWB AutoMaatje Etten-Leur bleek een schot in de roos. 

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje Etten-Leur, of wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Etten-Leur, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00 en 12:00 uur is AutoMaatje telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-42227991, of bezoek de website https://www.inetten-leur.nl/anwb-automaatje/